nesta napisał(a):

Dziwnym trafem odpowiedzialnosc za obecny stan rzeczy nie jest w ogole nakladana na Basalaja. Dywagujemy tutaj czy winni sa pilkarze czy moze trener, zastanawiamy sie kogo sprowadzil Valx. Tyle tylko, ze moze warto rozliczac w pierwszej kolejnosci tego, ktory za to wszystko opdowiada i ma najwieksza wladze w Wisle ? Prezes w Wisle to nie kolejny urzednik czy marionetka. Jest zatrudniany przez Cupiala aby Wisla rzadzic. Dostaje duze pole swobody i wolna reke do dzialan (oczywiscie w konsultacji z wlascicielem). To tak jak w innych przedsiebiorcach, czasem wlasciciela w ogole nie interesuje co dzieje sie w firmie, a prezes jest zarzadca. I to prezesa rozlicza sie za ogol wynikow.
I narazie Basalaj ma dla mnie takie minusy:
- wyprzedal pol skladu
- druzyna sklada sie z wiekowych, wypozyczonych zawodnikow
- doprowadzil do najnizszej frekwencji na Reymonta od dluzszego czasu
- nie umie znalezc sponsora na koszulki
- jego autorski program z holenderskim trenerem i dyrektorem sportowym narazie srednio sie sprawdza
- zrezygnowal ze sprowadzenia medialnego zawodnika co mogloby pomoc a) frekwencji b) znalezieniu sponsora c) wynikom.
A takie plusy:
- jest LE
- jest MP
Tesknie za czasami, w ktorych zobacze u steru Wisly mlodego czlowieka z pasja. Wyksztalconego, z wizja, z pomyslem, ktory odda serce temu klubowi. Bedzie mial plan i na dobrego trenera z zagranicy i na zbudowanie systemu scoutingu i na Wislacka mlodziez.
|
Odbiegając od głównego tematu, mógłbyś mi podać, która to osoba w ostatnich latach, była taka młoda, ambitna i działała z pasją ? Bo sobie jakoś nie przypominam. Nie wiem, może jestem gówniarzem, ale nie przypominam sobie.