Wyświetl pojedynczy post
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2011, 17:50
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dziwnym trafem odpowiedzialnosc za obecny stan rzeczy nie jest w ogole nakladana na Basalaja. Dywagujemy tutaj czy winni sa pilkarze czy moze trener, zastanawiamy sie kogo sprowadzil Valx. Tyle tylko, ze moze warto rozliczac w pierwszej kolejnosci tego, ktory za to wszystko opdowiada i ma najwieksza wladze w Wisle ? Prezes w Wisle to nie kolejny urzednik czy marionetka. Jest zatrudniany przez Cupiala aby Wisla rzadzic. Dostaje duze pole swobody i wolna reke do dzialan (oczywiscie w konsultacji z wlascicielem). To tak jak w innych przedsiebiorcach, czasem wlasciciela w ogole nie interesuje co dzieje sie w firmie, a prezes jest zarzadca. I to prezesa rozlicza sie za ogol wynikow.

I narazie Basalaj ma dla mnie takie minusy:

- wyprzedal pol skladu
- druzyna sklada sie z wiekowych, wypozyczonych zawodnikow
- doprowadzil do najnizszej frekwencji na Reymonta od dluzszego czasu
- nie umie znalezc sponsora na koszulki
- jego autorski program z holenderskim trenerem i dyrektorem sportowym narazie srednio sie sprawdza
- zrezygnowal ze sprowadzenia medialnego zawodnika co mogloby pomoc a) frekwencji b) znalezieniu sponsora c) wynikom.

A takie plusy:

- jest LE
- jest MP

Tesknie za czasami, w ktorych zobacze u steru Wisly mlodego czlowieka z pasja. Wyksztalconego, z wizja, z pomyslem, ktory odda serce temu klubowi. Bedzie mial plan i na dobrego trenera z zagranicy i na zbudowanie systemu scoutingu i na Wislacka mlodziez.
Odbiegając od głównego tematu, mógłbyś mi podać, która to osoba w ostatnich latach, była taka młoda, ambitna i działała z pasją ? Bo sobie jakoś nie przypominam. Nie wiem, może jestem gówniarzem, ale nie przypominam sobie.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując