Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2011, 09:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Kłótnia absolutnie niezrozumiała. Przynajmniej dla mnie. Maaskant to średni trener i ma do dyspozycji zawodników nie najwyższej próby. I jak dodamy to wszystko do siebie, to wygląda to jak wygląda. Ani trener temu winien nie jest, bo ma taki a nie inny warsztat oraz ma takich a nie zawodników. Także piłkarze winni temu nie są,bo mają takie a nie inne umiejętności. Ktoś im zaoferował pewne pieniądze aby u nas grali i to robią. Nikt tu na siłę się nie pchał. A,że grają tak jak grają, to nie ma o co do nich mieć pretensji. Robią to najlepiej jak umieją.

Poza tym weźcie pod uwagę,że działamy w oparciu o pewne realia finansowe. Determinują one to,że nie stać nas na lepszego trenera od Holendra ani na lepszych piłkarzy. Pewnie,że można dokonać zmiany szkoleniowca, ale to nic nie da,bo obracamy się w tych samych widełkach cenowych. W obecnej sytuacji zmiana trenera wiązałaby się tylko z zmianą nazwiska, tegoż. Nowy trener umiejętności pewnie będzie miał podobne. No chyba,że zaryzykujemy z jakimś młodym gościem,z minimalnym dorobkiem,tak jak to miało miejsce w Porto. Tylko zejdźmy na ziemię, opcja z młodym szkoleniowcem nam nie grozi. Tak więc zostaje zabawa na tej samej karuzeli.

Kolejna sprawą jest suma zdobytych przez nas bramek. Ładuje w zasadzie tylko Biton. A czemu tylko on?bo na dobra sprawę nie ma zmiennika! Nikogo na ławie ani w juniorach. Trzeba zdać sobie sprawę,że kadra nie jest kompletna. Mamy dwóch nominalnych napastników, w tym jeden kontuzjowany, na ligę, LE, i PP. Czy uważacie,że w takich realiach przyjdzie ktoś z wyższej półki trenerskiej?Nie.Do tego ten brak infrastruktury na jakimkolwiek poziomie. Tak jak napisałem na początku, obracamy się w pewnych realiach finansowych i dopóki się one nie zmienią na plus,to w dalszym ciągu będziemy mieć to co obecnie mamy. Ja nie wiem czy to jest złe czy dobre. Wiem,ze to co mamy starcza nam na walkę o MP,czternaste do kolekcji.

P.S. Nie wierzę nagle w odkręcony kurek z pieniądzmi. Gdyby miało takie coś mieć miejsce to by już dawno do tego doszło.
Nic dodać, nic ująć
Odpowiedz cytując