|
Panowie, Wisła przechodzi obecnie lekki kryzys, kwestia czasu i wszystko wróci do normy. Piłkarzy mamy ponadprzeciętnych w naszej lidze tylko grają bardzo nie równo. Jaliens przeplata mecze dobre ze słabszymi. Nie ma zgrania i to widać. W tym sezonie gra aż 4-5 nowych zawodników w pierwszym zespole. To połowa drużyny!
Wspomnicie moje słowa za jakieś 3-4 mecze gdy Wisła nabierze rozpędu, zawodnicy wreszcie powinni nabrać pewności co do siebie. Gdy wymieniana jest połowa składu, zgranie przychodzi dopiero po jakimś czasie nie zapominajmy że co pół roku od 3 okienek wymieniane jest pół składu, to zbyt dużo by utrzymywać wysoką formę przez dłuższy czas. Drużyna jest w przebudowie i cały sztab dobrze o tym wie. Budowa kadry z tego co zauważyłem ma się zakończyć na przyszłe letnie okienko, zostało sprowadzonych już sporo klasowych zawodników (Biton, Pareiko, Melikson, Jovanovic, Nunez, Iliev, i czekam na wyrównanie formy przez Jaliensa) to już 7 piłkarzy.
Potrzeba trochę cierpliwośći, denerwuje mnie na tym forum sposób podsumowania pracy Holendrów po każdym meczu. Jeden mecz wygrają w dobrym stylu, forum pisze że są zajebiści. Przyjdzie porażka po słabszej grze, nadchodzi krytyka, tymbardziej irytujące jest, że obie recenzje są wystawiane przez te same nicki.
Potrzeba czasu, w ubiegłym sezonie w tym samym momencie, Wisła grała jeszcze słabiej, a na koniec sezony przyszło mistrzostwo, bo drużyna powoli się zgrywała i nabierała pewności siebie, w tym sezonie mam nadzieję, będzie tak samo.
To wszystko, dzisiejszego meczu nie widziałem, nie wypowiem się więc na jego temat, opinię sobie wyrobiłem czytając wasze komentarze.
|