Kurz napisał(a):

Błędy są wkalkulowane w te pracę. Jaliens wydawał się być zbawieniem... a okazał się być średni. Tego nie da się przewidzieć.
Prawdę mówiąc jedyną alternatywą dla Jaliensa jest Bunoza. Gdyby nie to, że po większości meczów był wybierany jednym z najsłabszych graczy Wisły, pewnie grałby dzisiaj. A tak... jest po prostu gówniany.
Wracając do naszych transferów w 2 ostatnich okienkach. Potrzeby były ogromne, w sumie przyszło sporo zawodników, a wydaliśmy 5 groszy. Tak się nie da, więc i tak uważam, że było to mistrzostwo świata.
|
Mistrzostwo świata?
Jaliens zarabia 250 tysięcy euro Lamey 350 tysięcy euro. To już nie jest mistrzostwo świata, ale raczej strzał kulą w płot. Dla mnie Jaliens czy Lamey jest słabszy od Pietrasiaków czy Lewczuków wszelkiej maści z naszej ligi którzy zarabiają sporo mniej.
Skoro tak to po co przepłacać?
Oczywiście nie chodzi żeby byli to Polacy, ale jak są słabi (Jaliens) to niech chociaż słabo zarabiają i będą oszczędności.
westersyl napisał(a):

Trzeba wymusić budowę bazy treningowej i powstania akademii z prawdziwego zdarzenia bo mimo, że w Legii młodzież może nie jest jeszcze na jakimś super poziomie to nie odstaje od takiego Kirma, Jaliensa , Wilka. A przecież są o wiele młodsi a już większość z nich będzie miała w CV grę w pucharach. Zazdroszę im tego co oczywiście nie znaczy to, że mam jakiś kompleks Legii, o który mnie pewnie zaraz posądzą.
U nas wszyscy oczywiście chcą miec sukces na teraz a najlepiej na wczoraj.... mam nadzieję że przykład Legii zmusi nas do inwestowania w młodzież !!!.
|
Akademia piłkarska to moje marzenie. Ale pewnie to był taki blef Basałaja że powstanie u nas akademia piłkarska....