Wyświetl pojedynczy post
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2011, 19:30
willow napisał(a):Wyświetl post
No i brawo.
Od dawna o tym pisze.
Pytanie zasadnicze, czy inny trener mógłby wycisnąć z tych piłkarzy więcej?
Jasnowidzem nie jestem nie mniej sądzę, że zdecydowanie tak.

Druga sprawa: Stan
Ja rozumiem, że dostał tyle kasy, ile dostał. Ale jestem pewien, że w ramach tej kwoty mógł ściągnąć lepszych grajków, niż Lamey, Jaliens czy Diaz.

Trzecia sprawa: Basałaj.
To chyba on jest autorem koncepcji budowania przyszłości Wisły na zagranicznych emerytach z rocznymi kontraktami.

Czwarta sprawa: Cupiał
Podobno (z pewnego źródła) wyciągnął z Wisły w ciągu ostatniego roku 7 mln Euro.
Niby jego święte właścicielskie prawo, ale...

Przydałoby się wrzucić na Reymonta jakąś małą atomówkę tak, żeby zahaczyła przy okazji o Myślenice i zacząć budować wszystko od zera.

Przeżyłbym bez problemów 2-3 lata w środku tabeli gdybym widział, że budowa rośnie na solidnych fundamentach.
A Wisła jak dla mnie to zamek na piasku.
Z tej drużyny już więcej nie wyciśniesz. Zbyt słabym materiałem piłkarskim dysponujemy. Pisałem niejednokrotnie, że na piłkarzach darmowych i na wypożyczeniach drużyny silnej co za tym idzie opartej o stabilne fundamenty nie da się zbudować - Cupiał byłby w tej materii pionierem szkoda, że nikt wcześniej na ten pomysł nie wpadł. Duet holenderski stoi za sprowadzaniem zawodników z Holandii a także tych którzy tam kiedyś grali - wszyscy okazali się straszliwymi pomyłkami dlatego wcześniej czy później obaj odejdą z Wisły.
Odpowiedz cytując