|
Pareiko - Solidny bramkarz, ostatnio kilka błędów ale i tak chyba najlepszy od kilku lat na R22
Jovanović - gość ma potencjał - super transfer wg. mnie.
Jaliens- przemilczę to ....a zamiast niego:
Bunoza- Zdarzają mu się błędy bywa "drewniany" ale coś potrafi
Paljić - Podobnie jak Bunoza ale ostatnio szarpie drużynę do przodu.
Sobolewski - coraz słabiej z wiekiem ale dla mnie nadal super zawodnik. Ewentualnie za niego:
Wilk - "rosnący Sobol" odbiory bardzo dobre miewa straty ale wg. mnie rozwija się
Nunez - Dużo głupich strat ale długie piłki i odbiory palce lizać
Melikson- Tu nie trzeba wiele pisać klasa sama w sobie
Iliev - słaba kondycja ale technika bez zarzutu
Kirm - Ostatnio słabiej ale już zaczyna rosnąć forma dziś pokazał dobry drybling. Ewentualnie za niego:
Małecki - pyskaty ale dobry drybling, dobre "klepki", niepotrzebnie drze się na wszystkich kolegów.
Biton - ma strzelać i strzela cóż więcej potrzeba.
I tu moje pytanie: Czemu Ci ludzie nic nie grają ?
I tu moja odpowiedz: Robert Maaskant i jego "4-3-3" ...
Tak jak pisałem już wcześniej. Potrzeba POLSKIEGO trenera z jakąś myślą ofensywną. Mówicie że Probierz odpadł z jakimś Irtyszem, ok zdarza się Maaskant z PP odpadł z Podbeskidziem.
Dla mnie któryś z tych trenerów (chociaż na chwilę, nie sprawdzi się - dowidzenia):
Michał Probierz
Waldemar Fornalik
Czesław Michniewicz
Tomasz Kafarski
Leszek Ojrzyński
Jacek Zieliński
Orest Lenczyk.
Oczywiście nie twierdzę że każdy z tych trenerów przyjdzie do nas od razu z radością, oraz że ich kluby na to pozwolą. Jednak bardzo chciałbym zobaczyć któregoś z nich u nas.
PS. Zjedziecie mnie za Kafarskiego. A według mnie piłkarze grają żeby się go pozbyć. W zeszłym sezonie pokazał jednak klasę. Ze słabą Lechią o krok od pucharów. Przynajmniej z jakąś myślą...
Nie to co Maaskant.
Powód: inne słowa.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 02.10.2011 o godz. 18:23.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|