Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2011, 18:06
Bardziej do Valxsa niż do Maaskanta - gdzie ta szeroka kadra?

70 minuta, przegrywamy 2-0 a na ławce nie ma młodych wilczków, albo nawet zwykłych przecinaków typu Piech czy Jankowski. (To przykład)
Nie mówię że tacy piłkarze odmieniliby grę, ale mają umiejętności oraz są młodzi. Tymczasem u nas - wchodzi Diaz....

Nie mam pretensji do Maaskanta za przegraną w Enschede, boli mnie ta dzisiejsza. Ale ona też jest wkalkulowana. Natomiast za 2 tygodnie mamy kolejny serial. I oczekuję wtedy kolejnych 3 zwycięstw w lidze, 1 w PP i niskiej porażki z Fulham. (podkreślam niskiej - 1 bramką bo na remis nie mam złudzeń).
Jeśli bowiem nie mamy stylu, trapią nas kontuzje a wbrew pozorom kadra wąska - to przynajmniej musimy golić średniaków i słabiaków. Mecze z Jagiellonią,ŁKS i Podbeskidziem musimy wygrać. Mam nadzieje że to nie przerasta możliwości zespołu i Maaskanta. Styl na ten moment nie ma znaczenia. Grunt żeby nam nikt w lidze nie uciekał.

BTW
Oczywiście wygrana w derbach poza dyskusją
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując