Rzadko piszę coś na forum, ale tym razem pozwolę sobie wtrącić parę słów. Od razu jak Maaskant przyszedł do Wisły byłem sceptycznie nastawiony. Wszystko za sprawą tego artykułu:
http://www.weszlo.com/news/5453-Wisl..._Bez_rewelacji
Portal Weszło czytam praktycznie od początku jego istnienia. Wiele osób może się nie zgadzać z treścią artykułów z tego portalu, jednak wg mnie jest to jeden z najbardziej obiektywnych portali. Nie sprzyja nikomu, wszystkich krytykuje i ocenia w jednakowym stopniu.
Wracając do Maaskanta to wiele osób przypisuje mu zasługę jaką było zdobycie mistrzostwa Polski. Fakt jest to pewne osiągnięcie, ale wszystkie zwycięstwa Wisły pod jego wodzą były naprawdę mało przekonujące. To że Wisła nie będzie mocna w tym sezonie zauważyłem już po pierwszym meczu z Litexem. W Bułgarii wygraliśmy niby, ale przewaga Bułgarów była momentami miażdżąca i już wtedy byłem zaniepokojony grą Wisły. A potem wyszło szydło z worka i okazało się jaka jest prawdziwa wartość drużyny. Wg mnie Maaskant powinien odejść czym prędzej. Co do Valckxa to uważam, że powinien dalej sprawować funkcję dyrektora sportowego.
Pozdrawiam