Baala napisał(a):

|
Chce sprostować, że Jaliens przychodząc do nas przesiedział całą rundę na ławce. Mimo że był trzecim stoperem w AZ to rozegrał całkiem sporą ilość meczy. W ciągu tej ostatniej rundy w AZ zaliczył 8 meczy w lidze 7 w Europejskich pucharach i 3 w pucharze krajowym. Daje to 19 meczy podczas jednej rundy. Jeśli miałoby sie zsumować na minuty to by wyszło z 15 pełnych meczy. Dla mnie całkiem sporo. Dlatego ja jestem dalej w ciężkim szoku jak słaby jest, bo przed przejściem to nie był gość z dobrym CV co od roku nie gra. Tylko ktoś kto dalej zaliczał występy w ważnych meczach w dobrej drużynie.
|
Tak, chodziło mi o to, że jednak szczyt kariery już wtedy miał za sobą - stracił pewne miejsce w kadrze zespołu, do reprezentacji też już powoływany nie był.Dla mnie Jaliens jest olbrzymim rozczarowaniem co nie oznacza, że mam zamiar krytykowac za decyzje o sprowadzeniu jego Valckxa.Gdybym był na jego miejscu to osobę z jego CV wiedząc, że jest zdrowa podpisałbym w ciemno.Problem w tym, że teraz tak mówic jest łatwo, szkoda, że nikt nie był taki mądry przed jego ściągnięciem...