Davss875 napisał(a):

LUdzie!!!! Co wy tak Uparcie stawiacie na tego Pareiko   ? Gośc juz limit błedów wyczerpał, czas na zmiane. Jak zmieniac to wszystkie najsłabsze ogniwa, a Pareiko od meczu z Apoelem to juz nie ten sam bramkarz z rundy wiosennej, niestety tzreba powiedziec sobie prawde w oczy!!!!!
Skład na legie: Jovanic ( nigdy jeszcze tak na powaznie szansy nie dostał w Wiśle, wiec moze akurat teraz trzeba mu dac szanse, niech gra do konca rundy i wtedy bedziemy oceniac) Jovcanovic, Czekaj, Bunoza, Paljic
Iliev, Jirsak, Wilk, Garguła, Nunez, Biton
|
Kogo chcesz na bramce zobaczyć Jovanicia
Gość już miał swoje szansę, jakoś nie jestem przekonany co do trafności tego transferu, niby miał zastąpić Pawełka ale do dziś mnie nie przekonał a widziałem parę meczy z jego udziałem. Interwencje nie były zbyt pewne.
Kurto już prędzej powinien dostać szansę na pokazanie się, jest regularnie powoływany do kadry narodowej więc jakiś poziom prezentować musi, samą grą w ME nie zdobędzie uznania w oczach trenera, zastanawia mnie dlaczego on nie dostaje szans bronienia choćby w PP.
Wtedy więcej można by o nim powiedzieć.
Co do Parejki może i racja, że gość nie prezentuje się tak wspaniale jak w poprzedniej rundzie, ale weźmy pod uwagę fakt, że parę piłek jeszcze nam wyciągnie w meczu..
Może to wina bloku obronnego, Sergiej nie jest w stanie obronić każdej sytuacji w której nasz as obrony doświadczony Holender popełnia błędy na 5 metrze nie umiejąc przypilnować zawodnika.
A stąd droga do bramki już bliska.
BlurgH napisał(a):

Z wcześniejszych postów bije chęć dość radykalnych, aczkolwiek niezbędnych zmian. Co więc powiecie na :
Kurto - Jovanovic, Czekaj, Bunoza, Nunez - Sobol, Wilk, Brud - Kirm, Biton, Iliev ?
Wyobrażacie sobie Szanowni Forumowicze, co by się działo, gdyby taki skład ograł Legię ? ( Zwłaszcza w Warszawie )
|
Wyobraź sobie, jak skończyłoby się eksperymentowanie składem w meczu z Legią
Nunez nie grał u Nas na lewej stronie obrony jeszcze ani razu. Nie wydaje mi się , że najbliższe spotkanie to odpowiedni moment na eksperymenty w bloku defensywnym, który i tak jest ze sobą wystarczająco niezgrany.
Para obrońców Czekaj - Bunoza zagrała ze sobą jeden mecz w Kielcach. Również nie wiem czy wymiana jednocześnie dwóch środkowych obrońców jest dobrym pomysłem, przykład sprzedaży Marcelo i Głowackiego podpowiada mi że jednak nie.
Przy tak eksperymentalnej obronie, postawienie na bramce Filipa to może być samobójstwo.. Może podczas meczu dojść w paru akcjach do braku zrozumienia między nim a obrońcami co za pewne nie wpłynie pozytywnie na wynik meczu.
Zmiany w pierwszym składzie muszą być, ale nie wiem czy będzie ich aż 5.
Jak dla mnie Bunoza za Jaliensa, Jovanović za Lamey'a oraz Palijć za Diaza.
Czyli w sumie tak czy siak wymieniamy 3/4 bloku obronnego.
Sam już nie wiem, mamy problem ze zgraniem obrony ale trudno się dziwić z drugiej strony jak w każdym meczu wymieniamy zawodników..
Gorsze chyba jest to, że w tym momencie na ławce rezerwowych brakuje nam takiego jokera, którym bylibyśmy w stanie zaskoczyć Legię, gościa który po wejściu na boisko poderwie drużynę do walki.
Wychodzi na to, że gadka o dwóch równorzędnych 11 jest o d..e rozbić.
Wymieniamy 3-4 zawodników w składzie i jest problem z ławką rezerwowych.