Wyświetl pojedynczy post
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2011, 13:05
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
LUdzie!!!! Co wy tak Uparcie stawiacie na tego Pareiko? Gośc juz limit błedów wyczerpał, czas na zmiane. Jak zmieniac to wszystkie najsłabsze ogniwa, a Pareiko od meczu z Apoelem to juz nie ten sam bramkarz z rundy wiosennej, niestety tzreba powiedziec sobie prawde w oczy!!!!!
Skład na legie: Jovanic ( nigdy jeszcze tak na powaznie szansy nie dostał w Wiśle, wiec moze akurat teraz trzeba mu dac szanse, niech gra do konca rundy i wtedy bedziemy oceniac) Jovcanovic, Czekaj, Bunoza, Paljic
Iliev, Jirsak, Wilk, Garguła, Nunez, Biton

Kogo chcesz na bramce zobaczyć Jovanicia
Gość już miał swoje szansę, jakoś nie jestem przekonany co do trafności tego transferu, niby miał zastąpić Pawełka ale do dziś mnie nie przekonał a widziałem parę meczy z jego udziałem. Interwencje nie były zbyt pewne.

Kurto już prędzej powinien dostać szansę na pokazanie się, jest regularnie powoływany do kadry narodowej więc jakiś poziom prezentować musi, samą grą w ME nie zdobędzie uznania w oczach trenera, zastanawia mnie dlaczego on nie dostaje szans bronienia choćby w PP.
Wtedy więcej można by o nim powiedzieć.

Co do Parejki może i racja, że gość nie prezentuje się tak wspaniale jak w poprzedniej rundzie, ale weźmy pod uwagę fakt, że parę piłek jeszcze nam wyciągnie w meczu..
Może to wina bloku obronnego, Sergiej nie jest w stanie obronić każdej sytuacji w której nasz as obrony doświadczony Holender popełnia błędy na 5 metrze nie umiejąc przypilnować zawodnika.
A stąd droga do bramki już bliska.

BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Z wcześniejszych postów bije chęć dość radykalnych, aczkolwiek niezbędnych zmian. Co więc powiecie na :
Kurto - Jovanovic, Czekaj, Bunoza, Nunez - Sobol, Wilk, Brud - Kirm, Biton, Iliev ?
Wyobrażacie sobie Szanowni Forumowicze, co by się działo, gdyby taki skład ograł Legię ? ( Zwłaszcza w Warszawie )
Wyobraź sobie, jak skończyłoby się eksperymentowanie składem w meczu z Legią

Nunez nie grał u Nas na lewej stronie obrony jeszcze ani razu. Nie wydaje mi się , że najbliższe spotkanie to odpowiedni moment na eksperymenty w bloku defensywnym, który i tak jest ze sobą wystarczająco niezgrany.

Para obrońców Czekaj - Bunoza zagrała ze sobą jeden mecz w Kielcach. Również nie wiem czy wymiana jednocześnie dwóch środkowych obrońców jest dobrym pomysłem, przykład sprzedaży Marcelo i Głowackiego podpowiada mi że jednak nie.

Przy tak eksperymentalnej obronie, postawienie na bramce Filipa to może być samobójstwo.. Może podczas meczu dojść w paru akcjach do braku zrozumienia między nim a obrońcami co za pewne nie wpłynie pozytywnie na wynik meczu.

Zmiany w pierwszym składzie muszą być, ale nie wiem czy będzie ich aż 5.
Jak dla mnie Bunoza za Jaliensa, Jovanović za Lamey'a oraz Palijć za Diaza.
Czyli w sumie tak czy siak wymieniamy 3/4 bloku obronnego.

Sam już nie wiem, mamy problem ze zgraniem obrony ale trudno się dziwić z drugiej strony jak w każdym meczu wymieniamy zawodników..

Gorsze chyba jest to, że w tym momencie na ławce rezerwowych brakuje nam takiego jokera, którym bylibyśmy w stanie zaskoczyć Legię, gościa który po wejściu na boisko poderwie drużynę do walki.
Wychodzi na to, że gadka o dwóch równorzędnych 11 jest o d..e rozbić.
Wymieniamy 3-4 zawodników w składzie i jest problem z ławką rezerwowych.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując