Wyświetl pojedynczy post
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2011, 21:43
A takie sranie w banie na tym forum jak zwykle.

Czy Robert Maaskant wygral mistrzostwo w ktore nikt nie wierzyl i ktore nie bylo celem samym w sobie - tak wygral.
Czy dostal sie do europejskich pucharow, w ktorych dostawalismy regularny oklep w ostatnich latach - dostal.
Otoz w meczach w Europie gdzie Wisla musiala wygrac grac o wynik i wychodzila z podwojna garda moim zdaniem grala niesamowicie zdyscyplinowanie taktycznie. Fakt ze nie dalo sie ustrzec indywiualnych bledow ale umowmy sie ze football to gra bledow. Byc moze z Apoelem zabraklo tych kilku minut wiecej na boisku dla Jaliensa tak powszechnie krytykowanego teraz, a na Cyprze przeciez zszedl z kontuzja...
Defensywna taktyka jaka gralismy byla jedyna sluszna i tu w pelni popieram trenera.

Wisla Maaskanta jest teraz na rozdrozu. Tzn nie dosc ze trener walczy o nowy kontrakt wiec musi zrobic wynik, to jeszcze druzyna ciagle szuka swojego "ja" ktore jest jej ciezko znalezc z wzgledu na liczbe zawodnikow ktora przetoczyla sie przez klub w ostatnim czasie.

Co mi sie podoba to to ze jest rotacja w druzynie i Wisla probuje grac zarowno defensywnie jak i ofensywnie fakt ze z roznym skutkiem jednak ostatni mecz z Ruchem moze pokazac ze ta druzyna ma charakter a koles ktory pociaga za sznurki jest w stanie ich zmobilizowac.

Co do doswiadczonych graczy typu Jaliens, Lamey itp przyszli goscie ktorzy mieli nie wtopic z Levadiami czy innymi Karabachami, mieli podejsc profesjonalnie do projektu "Wisla 2011" i tak wlasnie do niego podchodza bywa ze nie starcza umiejetnosci ale umowmy sie ze oni gor nie przeniosa jak i napewno ponizej pewnego poziomu nie zejda.

Osobiscie jestem usatysfakcjonowany (w koncu po tylu latach) z tego co w tym sezonie osiagnela (jak narazie) Wisla w tym sezonie.

Wszyscy ktorzy dzis nawoluja do zwonienia Holendra to musza byc agenci obcego wywiadu. Moze jakas lustracja

P.s. Mysle ze po zakonczeniu sezonu w druzynie zajda kolejne zmiany, mysle ze te zmiany beda tylko na lepsze. Jednak zamiast inwestowac w lepszego trenera wolabym aby zainwestowano w lepszych graczy.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując