|
@flamengista- okey, tylko, że stawiając uparcie na Kew to zaraz sam Maaskant wyleci, bo z obrony to właśnie ten "szefuncio" jest najgorszy. Nie Lamey, nawet nie Diaz, a Jaliens! Nie wiem kto w nim widzi charyzmatycznego przywódcę, ale ja widzę (i widziałam już na wiosnę) gościa bez charakteru (mówię tu o czymś a'la Sobol lub Głowa), z umiejętnościami piłkarskimi mocno przeciętnymi (na ten czas), zagubionego holendra. Pokiego nam ten cały Kiju, skoro tańszy, oddający Wiśle serce Kowalski gra tak samo? Ba, on by mógł pozytywnie zaskoczyć, a ten?
CV ma fajne, dawał nadzieje na porządek w defensywie, ale skoro Maaskant nie widzi jaki on jest SŁABY to ja nie wiem czego on szuka w zawodzie trenera... Można na kogoś zdecydowanie postawić, ale na Boga, nie na kogoś kto w każdym meczu popełnia taaaakie błędy.
Postawienie na Bunoze byłoby o niebo lepszym wyjściem- to jest młody facet, a co zagra to i tak lepiej od Jaliensa... Wolę już oglądać młodych Wiślaków- choćby byli niepewni, popełniali błędy!
Naprawdę, nie do wiary jest to, jak kantują Cupiała... Taki szrot za TAKĄ kasę!
Defensywa, która od kilku ładnych lat zawsze u nas była bardzo dobra teraz jest dramatyczna. Gdyby nie Pareiko i może Chavez to byśmy byli "gdzieś tam na dnie"... Z resztą w ataku lepiej nie jest. Był Brożek to teraz jest Biton. A jak kontuzje dorwały Małego i Maora to już kaplica.
Polubiłam Maaskanta, Valckxowi zaufałam, ale to co widzę odbiera mi chęć do piłki nożnej. Można się zgodzić na "albo wyniki albo gra", ale nie ma przyzwolenia na "ani gra ani wyniki"! Ten drugi schemat to po drugiej stronie Błoni!
Szkoda, że taki sympatyczny facet (Roberto) nie może wyciągnąć więcej, bo wątpię by się zmieniło to z dnia na dzień, ot tak po prostu...
Kurdę, życzę mu jak najlepiej, ale jeśli Wisła będzie cały czas dołować to nie będzie miło.
No i oczywiście martwi mnie również to o czym piszecie powyżej- że ta drużyna jest w ciągłej przebudowie, a piłkarze brani "z łapanki". I to coraz mniej udanej... (kiedyś było widać jakiś plan- wiadomo te wszystkie Kosowskie i Żurawskie, a teraz?!)
|