kot napisał(a):

|
Ciebie i innych "obrażonych świętych" przeczytałem, wysłuchałem i obejrzałem
|
Moje kilkuletnie dziecko jest bardziej komunikatywne niż Ty.
Nie chcesz odpowiedzieć, czy nie zrozumiałeś pytania?
Cytat:
|
Ma szansę i prawo wyboru reprezentacji, wbrew opinii "świętych" na swój sposób.Takie same, jakie miała reszta naszych reprezentacyjnych Polaków inaczej.
|
To żaden argument, co do meritum sprawy.
Nie uznając wartości moralnych, a jedynie stanowione, zawsze będziesz miał kłopot z obiektywizmem. To tak na marginesie.
To pan Maor jeden miesiąc temu:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...2,artykul.html
Chłopak udowodnił, że jest nielojalny i stąd zarówno strona polska, jak i izraelska ma podstawe do uzasodnionej krytki.
Ale trzeba się wznieś ponad sympatie klubowe by to zrozumieć.
Cytat:
|
Gdyż piłka nożna i sport, a zwłaszcza Wisła Kraków, to nie miejsce dla śmiesznych i żalosnych nacjonalistów i innych pseudopolityków, czy świętoszków.
|
To tylko Twoje pobożne zyczenia, piłka nożna jest, była i będzie upolityczniona. Zwłaszcza Wisła nie stroniła w swej historii od polityki. W Wiśle nie tylko grali, ale też tacy właśnie nacjonaliści (przyjmując Twoją charkterystykę nacjonalistów) ją zakłądali:
"Godziliśmy się na wszystko, że klub będzie nazywał się Wisła, i znowu oklaski i okrzyki: " Polacy i Wisła to Polska ". Tę nasza Wisłę trzeba było mieć i na sercu. Uchwaliliśmy wiec kolor naszych koszulek w kolorze błękitnym z emblematem na lewej piersi, przepołowioną piłke, w kolorze czarnym w poziomie, przyczym kołnierz i manszety wraz spodenkami miały być również koloru czarnego. Tak zakończyła się oficjalna część naszego zebrania, a Profesor Łopuszański opuszczając klasę złożył nam życzenie pomyślnego rozwoju klubu i sukcesów sportowych. Po jego odejściu podjęliśmy w wobec siebie jeszcze jedną uchwałę, by w naszym klubie grali tylko sami Polacy[...] R. Wilczyński
A Ty wiślacki przyjacielu, chcąc niechcąc Wisłę bierzesz jaką jest, przede wszystkim z jej historią. Zarówno tą PRL-owską (również stalnowską), milicyjną jak i tą przedwojenną narodowo-patriotyczną. Grubej krechy tu nie zrobisz, choćbyś nie wiem co napisał. Na Wiśle był i jest i będzie nacjonalizm i polityka. Ba żeby tylko na Wiśle. Sięgnijmy gdzieś wysoko... nawet prezydent UEFA nie stroni od nacjonalizmu:
http://mundial.wp.pl/title,Platini-dziwi-sie-decyzji Obraniaka,wid,11846073,wiadomosc.html.
FraMat napisał(a):

Czy jaśnie Pan może przyjąc do wiadomości, że to jaśnie Pan ma dostosować sie do tego forum, zasad według ktorych ono funkcjonuje, jak i języka komunikatów moderacji na nim, a nie forum do jaśnie Pana?
Na drugi raz: pytania do moderatorów w odpowiednim dziale proszę jaśnie Pana
|
Chciałeś zaistnieć?
To było wyłącznie pytanie retoryczne.
Nie wiem gdzie zadać to pytanie więc pytam tutaj. Co z banem dla kibica Wisły z Zielonej Góry? Ewidentnie sprofanował Najjaśniejszą wpisujac w jej tło litery z alfabetu hebrajskiego, na takie przynajmniej wyglądały. Uważam, że za to zniewage, powinny iść dalekoidące konsekwencje.
Biała gwiazda to symbol powstały w ok. 1911r. Wraz z czerwonym tłem koszulek miała odzwierciedlać patriotyczny charakter klubu TS Wisła. Nie miała na sobie żadnych łacińskich, polskich, czy choćby hebrajskich liter. Musimy szanować swoją tradycję i historię. Nawet pan Cupiał nie targnął się na to by wpisywać litery alfabetu w białą gwiazdę.
edit FraMat
Rosomak, uprzedzałem Cie: dyskusja z moderatorami i pytania do nich w sprawie działania forum w odpowiednim dziale. Proponuje czas wyznaczony Ci na odpowczynek poswięcić na przemyślenia