Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2011, 17:09
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem byliśmy. Jakie kluby wg ciebie nas wtedy wyprzedzały? Na pewno Górnik, Ruch, Legia (mająca dużo PP). Jakie jeszcze?
Napisałem to na czuja, ale po sprawdzeniu tabela wygląda następująco : Górnik, Ruch po 14, Wisła 13, Legia 8, Lech 6, Cracovia 5.

Czyli po odjęciu 8 MP za Cupiała dzielilibyśmy 5 miejsce z naszą koleżanką z drugiej strony błoń.

Co do Pana Dudu : progres to nie jest rzecz natychmiastowa, na takie rzeczy się pracuje latami. Porównuję nas do Lecha, Legii czy nawet Polonii Warszawa ze względu na podobny budżet. Co do reszty ligi - nie nakładamy praktycznie nikogo czapką. Większość zespołów ma budżety na poziomie połowy naszego budżetu, zobacz na ligi zachodnie - tam dysproporcje są o wiele większe.

A jeśli idzie o samego Cupiała, to gdyby nie on Wisła pewnie byłaby teraz w I albo II lidze, ewentualnie gdzieś w ogonie ekstraklasy, a my byśmy pewnie nie dyskutowali na największym forum piłkarskim w Polsce. Nie zamierzam krytykować człowieka , który uczynił mój klub wielkim tylko przez to, że mógł to zrobić lepiej. Dodam też, że łatwo jest krytykować i wytykać błędy po ich popełnieniu, ciekaw jestem jak Ty byś się zachował na jego miejscu ;>
Odpowiedz cytując