Jazon napisał(a):

|
Moim zdaniem byliśmy. Jakie kluby wg ciebie nas wtedy wyprzedzały? Na pewno Górnik, Ruch, Legia (mająca dużo PP). Jakie jeszcze?
|
Napisałem to na czuja, ale po sprawdzeniu tabela wygląda następująco : Górnik, Ruch po 14, Wisła 13, Legia 8, Lech 6, Cracovia 5.
Czyli po odjęciu 8 MP za Cupiała dzielilibyśmy 5 miejsce z naszą koleżanką z drugiej strony błoń.
Co do Pana Dudu : progres to nie jest rzecz natychmiastowa, na takie rzeczy się pracuje latami. Porównuję nas do Lecha, Legii czy nawet Polonii Warszawa ze względu na podobny budżet. Co do reszty ligi - nie nakładamy praktycznie nikogo czapką. Większość zespołów ma budżety na poziomie połowy naszego budżetu, zobacz na ligi zachodnie - tam dysproporcje są o wiele większe.
A jeśli idzie o samego Cupiała, to gdyby nie on Wisła pewnie byłaby teraz w I albo II lidze, ewentualnie gdzieś w ogonie ekstraklasy, a my byśmy pewnie nie dyskutowali na największym forum piłkarskim w Polsce. Nie zamierzam krytykować człowieka , który uczynił mój klub wielkim tylko przez to, że mógł to zrobić lepiej. Dodam też, że łatwo jest krytykować i wytykać błędy po ich popełnieniu, ciekaw jestem jak Ty byś się zachował na jego miejscu ;>