Arapaho napisał(a):

|
AS coś ci powiem - tacy jak ty wykorzystuja każdą możliwą okazję do dokopania katolikom- tylko dlatego że tacy jak ty, Palikot ,Środa,Szczuka - potrzebują znaleźć sobie ofiarę którą można BEZKARNIE kopać. Odwagi brakuje żeby skonfrontować się z żydami poniżajacymi Polskę zrównujących nas z nazistami czy z muzułmanami. Cóż tolerancja wg.definciji Palikota to:narzucanie wiekszości władzy mniejszości. Jedyne co Państwo Polskie robi dla Koscioła to brak opodatkownia. Uważam że to zajebiscie malo biorąc pod uwagę co Kosciół katolicki zrobil dla Polski na przestrzeni 1000 lat.
|
Gdzieś mi się obiło o uszy (nie wiem czy to prawda, a na weryfikację szkoda mi czasu), że Palikot proponuje chce umożliwić przekazywanie nie 1, a 2,5% podatku. Ta zmiana sama w sobie żadną rewolucją nie jest. Rewolucją byłaby natomiast druga część tej propozycji, tj. możliwość przekazania tych środków nie tylko na OPP, ale też na kościół lub partię polityczną... Pomysł durny, bo najwięcej straciłyby na tym zapewne OPP, ale za to kościół mógłby mieć całkiem ładne korzyści moim zdaniem...
Cytat:
|
A co do samego Palikota to pomijajac promocję przez niego idei dwóch tatusiów ( chciałbys AS być zaadoptowany w dzieciństwie przez Józka i Franka- pewnie nie a tak go popierasz)
|
Ja tam nie mam nic przeciwko przy założeniu, że nadejdzie w Polsce moment, kiedy będzie faktyczna toloerancja. Wówczas takie dziecko nie odniesie z tego tytułu żadnej krzywdy (kiedy alternatywą będzie taka rodzina i dom dziecka). W tej kwestii jestem dalece liberalny, opierając swoje przekonania na fakcie, że homoseksualizm nie jest chorobą, a rzeczą wrodzoną, wynikającą niejako z natury, z czym część może się zgadzać, a część nie.