artur77 napisał(a):

Jak kibic (tym bardziej Wisły) może w ogóle rozpatrywać głosowanie na coś takiego
Jedrek76 jak można tak pisać - co ma wspólnego kibicowanie , wiara w naszą Wisłę z tym jakie ma się przekonania ... człowieku ochłoń!!!
|
Wiara w Wisłę, mówisz. Powiedz mi więc czym dla Ciebie jest ta wiara w naszą Wisłę
Bo dla mnie jest wspólnotą Ludzi, Wartości i Przekonań. Ludzi których znam od lat 80-tych, Ludzi których znałem z osiedla, z trybun stadionu na R22 i których znałem także z mszy patriotycznych w "Arce Pana", czy czwartkowych mszach w kościele w Mistrzejowicach. Ci sami Ludzie walczyli z komuną na ulicach Nowej Huty. Ludzi Tych znam z prawicowych przekonań, Ludzie Ci potrafili zachować Tradycję, Honor i Godność Wisły pomimo tego, że komuniści wpieprzyli Ten Klub w najgorszy z możliwych resortów. To jest dla mnie najważniejsze i to pamiętam niezależnie od tego gdzie i z kim będą grać Nasze skórokopki. Niezależnie czy będzie to Tottenham, Barcelona, Real Madryt czy będzie to Avia Świdnik, Sandecja Nowy Sącz, Lechia Dzierżoniów czy inny Huragan Waksmund.
Kibicowanie ma wiele wspólnego z przekonaniami. Dzięki Bogu, na trybunach jeszcze ostał się zdrowy pogląd na to jak powinna wyglądać Rodzina, że Dziecko powinno mieć Tatusia i Mamusię a nie dwie Mamusie czy dwóch Tatusiów. Stąd też nie mogę zrozumieć jak "będąc kibicem" możesz jednocześnie popierać takiego cudaka jak Palikot, czy też ogólnie mieć tego typu lewackie przekonania