kacpaw91 napisał(a):

Jednak nie zgadzam się trochę z nieprzedłużaniem kontraktu Jirsaka. On chyba nie ma bardzo wysokiego kontraktu, a jako zawodnik rezerwowy może nam się przydać. Na tę chwilę gra lepiej od Garguły i jest od niego młodszy. On nigdy nie dostał większej szansy od któregoś trenera. Zawsze był tym rezerwowym. Nigdy też nie był tym najbardziej ofensywnym pomocnikiem, a jako takiego go sprowadzano. Statystyki też go nie bronią, ale często z jego gry było dużo pożytku.
|
...i często też nie było pożytku. Pamiętasz kiedy ostatnio Jirsak wyszedł w podstawowy składzie w ważniejszym meczu

Bo ja nie. Zobacz jaką mamy hierarchę środkowych: Melikson, Nunez, Garguła, Jirsak. A popatrz jakby to wyglądało tak: Melikson, Mila, Nunuez, lub nawet jeśli Maor grałby na boku (ja osobiście bym wolał), to hierarchia wygląda tak: Mila, Nunez, któryś z wychowanków. Pięknie! Normalnie! Dlatego nie ma co się litować nad zawodnikiem, tylko albo pokazujesz coś więcej albo aut. Jak na zachodzie. Myślę, taka formacja ofensywna Maor- Mila-Nunez- Iliev/ Małecki i z przodu Biton, była najlepszą formacją ofensywną w lidze. Bezapelacyjnie. Wtedy tylko ogarnąć defensywę i w przyszłym roku bez kompleksowo maszerować w stronę LM.