|
Senior Member
|
|
snyrting napisał(a): 
|
Gdyby Maor był naprawdę w porządku, to jego wypowiedź brzmiałaby- "nigdy nie chciałem grać w reprezentacji Polski. Czuje się Żydem i chce występować w kadrze Izraela."
|
snyrting napisał(a): 
Jego dzisiejsze oświadczenie brzmi tak żeby w razie czego nie zamknąć sobie żadnej z alternatyw. Moralną ocenę takiego zachowania chyba wszyscy sobie już wyrobili.
|
A może odwrotnie skoro Maor ma podwójne obywatelstwo i może wybierać, a że jego mama ma obywatelstwo polskie to powinien od początku deklarować chęć reprezentowania Polski …Prawnie ma cały czas i taką ewentualność że będzie grał w drużynie pochodzenia matki a nie ojca. A może zrobił błąd że zagrał w tych towarzyskich meczach Izraela, skoro myślał też o grze dla Polski. Błąd zrobił ewidentnie bo kwestii reprezentowania kraju niemożna przeciągać w nieskończoność i powinien ten problem dużo wcześniej przeciąć w jedna albo w drugą stronę, Zrobił błąd to FAKT …ale ...to jego (często wulgarne) potępianie na tle naszych naturalizowanych reprezentantów wydaje mi się przesadzone. Szczerze powiedziawszy bardziej zażenowany jestem postawą niektórych komentujących (vide "weszło") niż samego Meliksona. Choć i jego niezdecydowanie nie budzi mojego poparcia.
raindog , tu zgoda czasem taki brak asertywności miewa przykre konsekwencje ...albo, albo ...w obu rep. jednocześnie grać nie może.
Maor w piłkę grać potrafi ale się wyraźnie zagubił w sprawach zasadniczych i ważniejszych niż sama piłka, gdyby wcześniej jasno i OSTATECZNIE podjął decyzję nie byłoby takiego tematu.
Cóż było, minęło. Osobiście życzę mu aby jednak wybrnął z tej sytuacji z twarzą (rzecz jasna dla większości, bo niektórzy co by nie zrobił i tak go będą potępiać) , bo w życiu popełnia się błędy ale jak jest szansa to należy je próbować naprawiać a ponadto zamknięcie tego tematu jest w Naszym interesie, to jest w interesie ...Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.09.2011 o godz. 00:34.
|
|