Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2011, 21:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czepiasz się, żeby podtrzymać dyskusję?
Pozwalam sobie na takie teksty, bo są one zwykłym stawianiem pytań.
Jakos tego patriotyzmu tyle, co na forum, w codzienności nie widzę.
Dla mnie każdy kto w tej dyskusji szermuje wzniosłymi argumentami patriotycznymi powinien wykazac, że ma do tego prawo.
Oczywiście patriotyzm jest cenną wartoscią, którą należy propagować. Ale nie wycierać sobie nią ust w dyskusjach
Patriotyzm nie jest oderwany od życia codziennego.
Ale czy jest coś wzniosłego w tym, że chcę w reprezentacji naszego kraju Polaków? Dla mnie to normalność, zdrowy rozsądek. Albo ma się wstyd i godność, albo jest się oportunistą. No więc - takie ściąganie do reprezentacji ludzi nie mających z nami niemal nic wspólnego dla mnie jako Polaka jest wstydliwe i żenujące. Nie tylko nie potrafimy wyszkolić przyzwoitych piłkarzy, ale jeszcze w geście rozpaczy żebramy o jakieś futbolowe odpady.

No więc: skoro nie rozumiesz związku Reprezentacja - Polska - patriotyzm, to zauważ przynajmniej między tym co robi obecnie PZPN i Smuda, a dobrym obyczajem. A właściwie jego brakiem.

EDIT: Izraelski dziennikarz po tym, jak wybuchła sprawa Meliksona powiedział: "To bardzo w stylu Polski". I choćbym chciał, to nie mogę mu odmówić racji. To jest nasz styl - proszalnego dziada. Dzięki tym łazjom prowadzącym Reprezentację tak właśnie się kojarzymy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.09.2011 o godz. 21:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując