Nie, rece opadaja. Nie rozrozniasz znaczenia slow...czyli jesli ktos ma prawo do reprezentowania Polski, to automatycznie komus musi sie podobac, ze ktos taki bedzie wystepowal w naszej koszulce? Ja tu widze dezaprobate do takich pilkarzy(a nie odmawianie im praw), ktorzy nagle sie nawrocili na polskosc...nigdzie nie ma argumentow, ze to nie jest obywatel Polski(nie mylic z Polakiem). Rozumiem, ze dla Ciebie taki Melikson moze pluc na nasza flage, koszulke, itd(swoimi wczesniejszymi wywiadami, deklaracjami, wystepami w innej reprezentacji...cale jego zachowanie wskazywalo na to, ze Polske ma w glebokim powazaniu, a to jest jedynie miejsce pracy)...ale innym to sie nie podoba.
P.S - Naprawde, jesli ktos chce czlowieka o takiej moralnosci w kadrze i czlowieka, ktory nie ma honoru...to nie wiem co powiedziec...upadlismy naprawde nisko.
westersyl napisał(a):

|
Przypuścimy, że Ty jak wozisz pizze i dostaniesz ofertę lepszą finansowo od innej firmy, to jesteś lojalny wobec swojego pracodawcy i z pokorą wozisz pizze dalej ? Ciekawe czy Ty kiedy kol wiek osiągniesz na swojej drodze zawodowej tyle co Maor Melikson. Sami piłkarze nagle na forum się znaleźli, dla klubów to właściwe graliby za czapkę gruszek a po zakończeniu kariery dorabialiby na zmywaku.
|
Porownujesz zawodowy sport do rozwozenia pizzy

? Jezu, ile ty masz lat? Z pracy mozesz zawsze zrezygnowac...a z zawartego kontraktu chyba raczej nie? Czy to jakies nowe prawa wymyslasz

? Jak sie mu skonczy kontrakt moze wypierd..., ale dopoki obowiazuje go zawarta umowa, niech wykonuje swoj zawod i kiedy jego pracodawca sie zgodzi, mozna sie z nim rozstac.
btw. co takiego osiagnal Melikson? Bo chyba nie mowimy o kopaniu pilki? Jesli dla Ciebie to jest osiagniecia, to podziwiam twoje szerokie horyzonty myslowe. Dla mnie kims kto cos osiagnal, jest jakis prawnik, lekarz lub np. profesura. A nie pilkarz, matko boska.
Jestes typowym przykladem kibica pilkarzy, a nie klubu...ja kibicuje Wisle Krakow, ty Maorowi Meliksonowi i to nas rozni.