Wyświetl pojedynczy post
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2011, 12:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że kolejny się obudził.

Jest taki temat w Hyde Parku sportowym, nazywa(ł) się "Reprezentacja Polski". Przejrzyjcie sobie jego archiwum, a później wróćcie tu i przeproście.
Bardzo wielu osobom nie podoba się ten cyrk i od dawna go krytykują. A teraz nagle budzą się jacyś kosmici i zarzucają nam hipokryzję
Oj wolfy,wolfy...
Nazywasz mnie kosmitą tylko dlaczego? Bo widzę rzeczywistość nie wspólgrającą z twoim obrazem tego co tu i teraz?
Kosmitami nazywaj raczej ludzi zwiazanych z pezetpeenem ktorzy lata wstecz rozpoczeli proces naturalizacji zawodników na rzecz naszego pieknego kraju,a jedynym kryterium doboru było posiadanie obu nóg i strzelenie kilku bramek w naszej megamocnej lidze.
Nie zamierzam dyskutować o racjach Maora,notabene którego matka jest Polką,zatem podstawy by u Nas grac ma wieksze niż reszta z naturalizowanej armii zaciężnej,czy też o życzeniach kibiców kto,gdzie ma grać.Też wolałbym zeby w Polsce,dobrzy piłkarze rodzili sie na przysłowiowym pniu i żeby nie było takich rozterek,bysmy musieli naturalizować kazdego wyalienowanego z polskimi korzeniami.
Kto wie? Moze przodkowie Ntibazonkizy kiedys zjedli jakiegos Polaka?
Niech gra zatem w reprezentacji Polski! Brac go natychmiast,zanim przepadnie w beznadziejnej reprezentacji Burundi!
Kłopot z przyznawaniem polskiego obywatelstwa piłkarzom grajacym za granicą nie polega na samym fakcie jego przyznawania a na kryteriach doboru.
Problem polega na tym ze bierzemy wszystkich którzy potrafią celniej,mocniej kopnąć piłkę od naszych przeciętnych piłkarzyn,biegac szybciej,i byc moze którym bardziej sie chce.Kto wie moze Messi ma polską pralkę marki "Frania",Trezeguet zbiera polskie znaczki,a Neymar lubi polską kiełbase?Czy to powód by ich naturalizować?Doszło do tak abstrakcyjnej sytuacji,że dla wielu w kierownictwie PZPN to wystarczajace powody by zawodnicy ci grali w naszym dream teamie.
Jak dla mnie,problem jest szerszy.Jeśli w 40 milionowym kraju,jest problem ze znalezieniem 18 piłkarzy,gwarantujących poziom,zaangażowanie,ambicje i umiejetności piłkarskie to ja w tym miejscu pragnę podziękować p.Piechniczkowi i całemu " trenerskiemu betonowi" za polską myśl szkoleniową,za ośrodki szkolenia młodzieży,za całą infrastrukturę.Strzał w słupek jest strzałem niecelnym,natomiast strzał we własne kolano,doprowadził właśnie do takich patologii w sporcie ze rozdajemy polskość na lewo i prawo.Maor nie jest tu nic winien.On akurat piłkarzem na tle Obraniaków,Pereirów,Perqisów jest świetnym.Jego wola,jego wybór.
Jeżeli w "Tańcu z gwiazdami" może występować jakiś kretyn z Mongolii,czepiąc za każdy odcinek po 20 tysi,o statusie gwiazdy...to ja dziekuje serdecznie.Jakie państwo...takie gwiazdy niestety.
Pozdrawiam

ps.jakoś nikt nie przywołuje casusu Arboledy,który na miły Bóg mam nadzieje nigdy nie zagra z orzełkiem na piersi,a było przecież wielkie larum.
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 22.09.2011 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując