Cytat:
W słowach nie przebierał jego były trener z Beitaru Jerozolima Eli Cohen.
- Reprezentować kraj znany z antysemickiej postawy i obozów koncentracyjnych, do tego będąc spokrewnionym z ofiarami Holokaustu, to moim zdaniem błąd. Ja bym się na to nie zdecydował. Powinien to jeszcze raz przemyśleć i zostać tam, gdzie dorastał, bo nie ma gwarancji, że w polskiej kadrze zagości na dłużej niż dwa mecze – podkreślił w "ynet" Cohen.
|
Cytat:
Armand MelliksonJestem dumny z tego, jak Maor radzi sobie w Wiśle Kraków. Mój syn to profesjonalista i jestem pewny, że dla nowej reprezentacji zrobi wszystko, by ta odniosła jak największe sukcesy. To także wielka szansa dla niego, bo mecze na Euro 2012 z pewnością będą oglądali skauci z najlepszych klubów
|
Ojciec Meliksona przynajmniej nie próbuje udawać jaka jest prawdziwa motywacja jego syna dla występów w kadrze.
Po kiego ch..a my się pakujemy w taką szkopkę?
Nie akceptuje, ale rozumiem postawę ludzi związanych z PZPN. Oni walczą o życie i stołki. Jeżeli skompromitujemy się na Euro, to w kraju powstanie takie ciśnienie na rozpędzenie tej bandy nieudaczników, że nie zostanie tam kamień na kamieniu. Eksperci pokroju Laty, Piechniczka czy Engela będą musieli poszukać sobie uczciwej pracy. Skończą się "służbowe" wyjazdy nad egzotyczne plaże i wysokie apanaże.
Nie jestem w stanie zrozumieć zwykłych kibiców, którzy bronią burdel jakim ostatnio stała się reprezentacja Polski. Naprawdę odpowiada wam oszukiwanie samych siebie i udawanie, że ta zbieranina piłkarskich odpadów ma jakikolwiek związek z naszym krajem? Wolałbym już żebyśmy przegrali wszystkie trzy mecze w grupie, ale zrobili to z honorem. Obecna kadra sukcesu nam nie zagwarantuje, ale już wstyd na cały piłkarski świat, owszem.
@mitmichel
Izrael już ma z nas polew. Jak inaczej odczytywać propozycje dorzucenia w pakiecie Bitona?