Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2011, 12:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Bilans jest niewazny.
Przepisy UEFA wymagają posiadania kilku wychowanków w pierwszej drużynie. Tego sie nie przeskoczy
No właśnie, nasze krajowe przepisy też coś takiego regulują. Tylko, że jeżeli chodzi o nie to można zgłosić teoretycznie mniejszą kadrę na liście A, a na liście B każdego młodzieżowca. Z pucharami też tak można?

Fajnie, że w 1. lidze wprowadzili regulacje co do jednego młodzieżowca. Dzięki temu Nalepa i Chrapek ogrywają się teraz regularnie na zapleczu Ekstraklasy. Z tego co przeglądam net to idzie im na tle zespołów świetnie. Ciekawi mnie ile im brakuje, aby móc załapać się do naszej "18". Też mnie ciekawi, czy nie bardziej by nam opłaciła się gra Bruda niż Garguły. Pokazał kilka ciekawych zagrań, rok grał w Niemczech, być może w perspektywie rundy, sezonu stałby się dobrym piłkarzem. Machaj jest w jego wieku, a zaufano mu i Lechia chyba nie żałuje. Wiem, że w Lechii jest mniejsza presja na wynik niż u nas, ale warto może trzymać takiego zawodnika na ławce. Wczoraj z GKS Bełchatów mógł wejść za Meliksona w 70. minucie. Szkoda też, że na ławce nie było żadnego napastnika. Boguski, czy ktoś z MESY. To nie jest chyba wielki problem, aby w meczowej "18" znaleźć miejsce dla Bruda, czy np. Szewczyka. Chociaż dla jednego z nich. Jest tam miejsce dla Jirsaka, który niedługo odejdzie (Trochę szkoda, że z różnych przyczyn nie udało mu się u nas. Mam wrażenie, że on powinien grać na skrzydle, a nie w środku).
Odpowiedz cytując