W tym meczu zagranie 2 defensywnymi pomocnikami bylo jak najbardziej trafione raz, ze srodek zostal przez nas zdominowany, a dwa ze bylismy zabespieczeni przed katrami. Jednak co w pracy Czarka i Sobola podobalo mi sie najbardziej to dodatkowo gra do przodu a mianowicie wbieganie w pole karne, strzaly z dystansu, a Sobole pomykajacego na skrzydle to już dawno nie widzialem. Narobili się chłopaki i za to brawa.
Jesli chodzi o Diaza on jest gorszym lewym obronca niż skrzydlowy Paljic z musu na obronie grajacy ale... jako defensywny pomnocnik to chyba by był wartościa dodana.
Mimo wszystko zastanowiło mnie brak "rzucenia się" ala 2 polowa z Lechem, Odense - naprawde nie mieliśmy się czego bać a wydaje mi sie, ze zagraliśmy bardziej zachowawczo niż w 2 wspomnianych meczach. Nie wiem dlaczego.
Najslabszy mecz rozegrali Malecki z Kirmem, Kirm jak przychodzi do strzału poprostu chyba pali się totalnie psychicznie a okazje miał, nie sadze, ze on jest bez formy ale po prostu sie "zacial" natomiast to, że nie bardzo potrafi przedryblować rywala bylo wiadomo już wcześniej, teraz poprostu bardziej to widać. Małecki grał jakby dostał obuchem w głowe, starał się ale był bardzo przygaszony dodatkowo miał niestety kilka Swoich firmowych zagran ala Chinyama
Mamy problem ze skrzydłami przynajmniej w tym zestawieniu co wczoraj więc może, zamienić Kirma na Paljica i dać mu zagrać w końcu na swojej pozycji a na prawej wpuścić Ilieva za Małeckiego. Wtedy w obronie grałby Diaz ale przynajmniej na ligę to wystarczy
Co do obrony Jovanovic jak najszybciej na prawa strone a w środku Gordan chyba zasłużīł na 90 minut w kolejnym meczu(pewnie tak czy inaczej je dostanie bo Osman chyba kontuzje zlapal).
11 na mecz z Flota
Pareiko - Diaz - Bunoza - Jaliens - Jovanovic - Nunez - Wilk - Kirm - Gargula - Malecki - Biton
11 na mecz z Ruchem:
Pareiko - Diaz - Bunoza - Chavez - Jovanovic - Nunez - Sobolewski - Paljic - Melikson - Iliev - Biton