Wyświetl pojedynczy post
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2011, 21:17
sergio napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj radość podwójna. Macie może jakies typy w puchare Polski?

przede wszystkim spory pieniądz ( jak na moje możliwości ) stawiam na Rozwój II Katowice z Legią Warszawa.

Wiadomo że Legi ma w lidze nie za ciekawie ( 6 meczy i 3 porażki ) a do tego mają LE, więc powinni lać na PP. Ale Skorża dostał ultimatum: wygrać w PP następny mecz i przynajmniej remis z żydkami w LE.

Więc:

Rozwój II Katowice - Legia Warszawa - 2 - ( kurs tylko 1.18 i to na betlicku. Na bet365 są tylko 3 mecze PP, a na expekcie w ogóle nie ma pucharu do obstawienia )

Chrobry Głogów - Lech Poznań - 2 - ( kurs 1.40 betlick. Ale będzie na żywo do obstawiania, więc wtedy można dać spokojnie over 2.5 gola )

Piast Gliwice - cracovia - 1 ( kurs 2.50. Powód ? Według mnie żydzi muszą się spiąć w lidze, żeby zdobywać te bramki i punkty i starać się utrzymać. Na kij im ten PP ? Nawet Filipiak się nie wygłupiał, i nie powiedział że jego klub będzie chciał zagrać w LE poprzez puchar Polski ;D. Więc dla mnie sprawa oczywista, wygrają Gliwiczanie )

===

grać czy nie grać ?

Flota - Wisła - 2 - 1.80 ?
Dla mnie wygrana z Bełchatowem wcale nie jest dobrym prognostykiem przed następnym meczem. Kirm po kontuzji nie może dojść do siebie, to samo Mały po urazie. Kurs na remis 3,20. Na Flotę 4,10 - ale ich wygrana raczej mało prawdopodobna, mimo że grają u siebie.
A do tego obrona u nas jest...hm....słaba ?
Jasne, nie straciliśmy dziś gola - ale Chavez popełnia kolejne błędy ( stąd przypuszczam wszedł Bunoza ),
Lamey i Diaz też są słabi.

A po odpadnięciu z LM , Maaskant powiedział że PRIORYTETEM JEST EKSTRAKLASA i zajęcie w niej jak najwyższego miejsca.
Czyli przypuszczam że zagra Jovanić w bramie , Guła zamiast Maora, Paijlić na skrzydle i Jovanović vel bolący ząb.

Także kto lubi ryzykować, niech sobie doda ten meczyk.
Chociaż mnie bardziej będzie podniecać jak Piast będzie łoił dupsko pasiastym, niż rzucanie mięsem w stronę naszych, że nie prowadzą jeszcze z jakąś Flotą....

Jakieś Wasze opinie można prosić nt. tego co wyżej napisałem, bądź innych meczy PP ?

a i jeszcze ciekawy mecz :

MKS Kluczbork - Zagłębie Lubin

5.20 kurs na MKS , 3,50 remis i 1,60 na Lubinki.

Lubin gra padake w lidze, tak jak cracovia. Więc oni wolą się skupić na następnym meczu ligowym, niż na jakiejś potyczce w pp na niskim szczeblu .

A MKS wcale słaby nie jest - gdyby tam nie było paru obiecujących i ambitnych graczy, to Śląsk nie podpisywałby umowy z MKS. Niejako taki klub finalny jak w football managerze ;-).

Tj. Śląska ma prawo pierwokupu zawodników z MKS-u i wypożyczaja do Kluczborka młodych graczy z Wrocławia.

Więc taka moja chłopska, prosta logika - że WKS nie podpisałbym z takim klubem umowy, gdyby nie było tam paru interesującyh graczy.

Także może dam na remis, ale to pomyślę jeszcze

Ostatnio edytowane przez labtec : 21.09.2011 o godz. 19:36.
Odpowiedz cytując