Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2011, 19:30
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo często powtarzany mit. Np. niektórzy Puyola, czy Iniestę uważają za wychowanków, a to tak jakbyśmy mówili tak o Małeckim, czy o Brożkach. Niektórzy nawet mówią w ten sposób o... Messim. Wychowankami są tam Fabregas, Xavi, Valdes. Owszem pozostali często są absolwentami akademii Barcelony, ale nie jej wychowankami. Choć UEFA ma inne zdanie. I to należy przenieść na nasz grunt - budowanie akademii.

W Barcy w pierwszym składzie jest 3 wychowanków, u nas w całej 25-osobowej kadrze było trzech. Z tego względu szkoda, że Brud i Czekaj nie mogą dostać swojej szansy. Tym bardziej w takich meczach jak ten.
Czyli co - 12 letni Messi dołącza do szkółki Barcelony i nie jest jej wychowankiem? Nie popadaj w skrajność - bo nawet wg przepisów UEFA Messi jest wychowankiem Barcelony

Przyjmijmy (żebyś nie miał dysonansu poznawczego) że wychowankiem jest piłkarz poniżej 16 roku życia jak do nas trafia np. Małecki.
(Tak na użytek mojej wypowiedzi)

Sens mojej wypowiedzi był taki - pozyskujmy młodych w wieku 6 lat - 16 lat - (nieważne) szkólmy itd

A nie mam zamiaru się spierać czy 12 latek jest czy nie jest wychowankiem, to nie spory scholastyczne

kacpaw91
Żeby nie pływać w scholastyce niech będą absolwenci - jeden diabeł
Powód: Niech będą absolwenci
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 19.09.2011 o godz. 21:08.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując