Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2011, 00:22
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Dziwny to żyd, u którego w knajpie zdjęcia naszych piłkarzy wiszą...
Nie bądźmy hipokrytami. Pewne środowiska Wiślackie nie tolerują niektórych Wiślaków za okazyjną w/g nich Wiślackość, ale tolerują jak widać jakieś osoby pasiasto-wiślackie. Myślę, że nie ma co się obrażać, tylko spojrzeć prawdzie w oczy i się nad tym ponownie zastanowić. Ja wiem, że pecunia non olet, ale są w Krakowie chyba jednak granice wyrozumiałości. Sabotaż naszego stadionu i hali mówi nam o tym, że te granice istnieją nie tylko na ulicach i trybunach, ale i w urzędach czy w firmach. Dlatego warto wyjaśnić fakt, dlaczego nie podjęto wspólpracy z jakimś sponsorem Wisły lub firmą neutralną, a podjęto wspólpracę ze sponsorem naszej sąsiadki i to podobno obnoszącym się dodatkowo wiślackością Jeśli taka wspólpraca ma sens w/g wiedzących więcej, to wystarczy wyjaśnić, że jesteśmy w błędzie. Bo wyobraźmy sobie, że na naszym ukończonym 33 tysięcznym stadionie, zainstaluje się umową na lata - firma na codzień sponsorująca pasy, tylko dlatego, że zaoferowała u nas najlepsze warunki wynajmu cateringu. Różnica dla interesu klubu w czynszu czy inwestycji w ten catering, będzie nieznaczna pomiędzy ubiegającymi się o ten catering firmami, ale my będziemy spać ze świadomością, że pieniądze przez nas płacone za żarcie przy R22, wspierają naszą sąsiadkę. Myślę, że warto mocno przemyśleć, jak postępować w takich sprawach i jeśli dojdziemy do wniosku, że nie warto za wszelką cenę się sprzedawać naszym sąsiadom, to należy w przyszłości, bacznie sprawdzać, z kim chcemy wspólpracować Podobno zależy nam na zmianie proporcji w popieraniu przez wszelkiego rodzaju lokalnych i krajowych notabli - Wisły a nie Cracovii Pierwszym krokiem do tego jest właśnie pilnowanie własnego interesu, ale nie kosztem karmienia pasiastych dam..
Ostatnio edytowane przez kot : 18.09.2011 o godz. 00:37.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując