PiotrG napisał(a):

|
Mam też głęboką nadzieję, ze ten przetarg na sprzedaż naming rights prowadzony przez miasto nie wypali, tylko później Wisła przykładem Legii znajdzie sponsora na własną rękę.
|
Piotrze, a widziałeś umowę z miastem? Nie sądzę, żeby jakiekolwiek miasto powtórzyło błąd Wawy w sprawie naming rights, choć oczywiście głęboko wierzę w skrajną niekompetencję krakowskich urzędników.
labtec napisał(a):

Legia ma Pepsi Arenę
Lechia PGE Arenę
Zagłębie ma Dialog Arenę
niebawem Śląsk ma podpisać umowę na dzierżawę(?) / sprzedaż nazwy stadionu prawdopodobnie Tauronowi.
Tylko my i Lech jesteśmy w czarnej dupie jeśli chodzi o super obiekt - ale nikt nie chce mieć na tych obiektach swojej nazwy.
Tyle że kks zarobił 5 baniek na LE, a my hmmm....powiedzmy że narazie nic.
|
W Gdańsku to nie Lechia ma umowę, tylko miasto. W Lubinie umowa nie daje dochodów, bo sponsor i sponsorowany to jedna firma. We Wrocławiu to nie Śląsk będzie trzepał kasę z umowy tylko SMG. Więc nie spieszyłbym się z tym pisaniem o dupie.
Gordian napisał(a):

|
Możliwość pewnie by była, ale zaplecza to tam jest niewiele i porządnej kuchni to by tam nie zmieścili raczej. Okrąglak jest wciśnięty w najgorszy do tego celu narożnik z możliwych. Można by powiedzieć, że jest całkiem w dupie. Ani nie od Reymonta, ani nie od 3. Maja, ani też nie od parku dr Jordana. Sąsiaduje z kupą chaszczy i z byłym stadionem lekkoatletycznym Cracovii, gdzie obecnie trenują młodzi zawodnicy Wisły. Choć "trenują" to za dużo powiedziane. Starają się nie połamać sobie nóg na tej łące. To oczywiści wszystko jeśli jest ładna pogoda bo jak leje to mamy niezbyt urokliwe mokradła. Miałem nie przyjemność przedzierać się tamtędy jak lało i nie mam miłych wspomnień. Z resztą nie o tym miało być. Wejście do części gdzie miałaby być owa restauracja (czyli piętro) to nic innego jak schody wygięte w łuk. Dosyć szerokie, ale z poziomu ulicy jest to jedyne wejście, tak więc np. o jakimś podjeździe dla niepełnosprawnych nie ma mowy. Szatni również nie ma, w każdym razie kiedy tam byłem jeszcze tej szatni nie było. Prowizoryczna została ustawiona już na piętrze w sali konferencyjnej.
|
Okrąglak to całkiem niebrzydka sala ze słabą akustyką i ogromnymi kosztami regulowania temperatury (ogrzewanie/klima), bez zaplecza. Biorąc pod uwagę ilość powierzchni pod wschodnią i zachodnią trybuną ten element stadionu to pieniądze wyrzucone w błoto, bo trudno mu znaleźć optymalne zagospodarowanie. Ale ja też nie o tym - podjazdu dla niepełnosprawnych nie ma, ale czy przy schodach nie jeździ czasem 'winda' na wózki?