Wyświetl pojedynczy post
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2011, 12:05
Możliwość pewnie by była, ale zaplecza to tam jest niewiele i porządnej kuchni to by tam nie zmieścili raczej. Okrąglak jest wciśnięty w najgorszy do tego celu narożnik z możliwych. Można by powiedzieć, że jest całkiem w dupie. Ani nie od Reymonta, ani nie od 3. Maja, ani też nie od parku dr Jordana. Sąsiaduje z kupą chaszczy i z byłym stadionem lekkoatletycznym Cracovii, gdzie obecnie trenują młodzi zawodnicy Wisły. Choć "trenują" to za dużo powiedziane. Starają się nie połamać sobie nóg na tej łące. To oczywiści wszystko jeśli jest ładna pogoda bo jak leje to mamy niezbyt urokliwe mokradła. Miałem nie przyjemność przedzierać się tamtędy jak lało i nie mam miłych wspomnień. Z resztą nie o tym miało być. Wejście do części gdzie miałaby być owa restauracja (czyli piętro) to nic innego jak schody wygięte w łuk. Dosyć szerokie, ale z poziomu ulicy jest to jedyne wejście, tak więc np. o jakimś podjeździe dla niepełnosprawnych nie ma mowy. Szatni również nie ma, w każdym razie kiedy tam byłem jeszcze tej szatni nie było. Prowizoryczna została ustawiona już na piętrze w sali konferencyjnej.

Jedyne plusy to widok na murawę. W tym jednak przypadku to nie plus a standard w tego typu restauracjach. Drugim jest fenomenalny taras z wyjściem wprost z sali konferencyjnej. Ale raczej nie można go zagospodarować pod stoliki a tego względu że nie ma tam zadaszenia, a wielkie parasole z napisami "Tyskie" to nieco wieśniactwo.

Odpowiedz cytując