Wyświetl pojedynczy post
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2011, 22:02
willow napisał(a):Wyświetl post
No coś takiego... A przecież 3/4 forum krzyczy, że klub się buduje długofalowo...
To lepiej Twoim zdaniem kupować hurtem emerytów po 100 tysięcy byle by się nazywało, że jesteśmy aktywni w okienku transferowym? I co rundę wymiana? Bo przychodzą jakieś Dudu Goal Machine, Edno, Radovanovice, Matusiaki i inne egzotyczne wynalazki?
Jeden dobry zawodnik już potrafi zrobić różnicę, co pokazał Melikson. Jeśli byśmy pozyskiwali jednego rocznie, a pozbywali się innych, którzy tylko obciążają budżet, jakość zespołu wzrastałby cały czas. I gdybym widział logikę i wizję w tym, co robią nasi włodarze, to nawet przeżyłbym 3 lata bez mistrzostwa bo wiedziałbym, że jak w końcu odpalimy, to będzie to drużyna na wiele lat.
Nie, nie lepiej.

Ale zdecydowanie widać, że w chwili przyjścia Stana mieliśmy zbyt wąską kadrę. Jak dla mnie to dwa ostanie okienka holendrzy uzupełniali braki jak się dało. Mam nadzieję, że teraz przyjdzie czas na zakup 1-2 zawodników za 1 mln E.

Piszesz, że powinniśmy kupować 1 rocznie zawodnika klasy Meliksona, a pozbywać się obciążających budżet...ale kogo wtedy wstawiałbyś do składu?

Dla mnie tak właśnie postępuje Stan. Uzupełnił skład w solidnych zawodników, a teraz będzie wymieniał najslabsze ogniwa. Mam nadzieję, że boki obrony, potem atak...

Ale nawet idąc Twoim tokiem rozumowania...jeden zawodnik podnoszący poziom co okienko:

1 okienko Stana:

Melikson podniósł poziom niewątpliwie, prawda?

W moim odczuciu Pareikoo też? (chyba ciężko wytypować lepszego bramkarza w lidze)

+ solidny Genkow

2 okienko Stana:

Iliew, który chyba podnosi poziom drużyny.

Nunez - dla mnie również podnosi poziom zespołu, i pomimo nieudanego wczorajszego meczu może być najlepszym def pomocnikiem ligi.

+ solidni Jovanović i Biton

Jak dla mnie to właśnie Stan działa tak jak chcesz, czyli 1, 2 bardzo dobrych zawodników co okienko. A dodatkowo masz nawet bonus w postaci solidnych wzmocnień składu.

A jeśli uważasz tych piłkarzy, za kiepskich, to podaj przykład jak namówić do gry w naszym klubie lepszych? bo wiesz, fajny stadion, miasto, niezla płaca to nie wszystko. Zastanów się w jakim miejscu zajduje się obecnie polska piłka...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.