willow napisał(a):

No coś takiego... A przecież 3/4 forum krzyczy, że klub się buduje długofalowo...
To lepiej Twoim zdaniem kupować hurtem emerytów po 100 tysięcy byle by się nazywało, że jesteśmy aktywni w okienku transferowym? I co rundę wymiana? Bo przychodzą jakieś Dudu Goal Machine, Edno, Radovanovice, Matusiaki i inne egzotyczne wynalazki?
Jeden dobry zawodnik już potrafi zrobić różnicę, co pokazał Melikson. Jeśli byśmy pozyskiwali jednego rocznie, a pozbywali się innych, którzy tylko obciążają budżet, jakość zespołu wzrastałby cały czas. I gdybym widział logikę i wizję w tym, co robią nasi włodarze, to nawet przeżyłbym 3 lata bez mistrzostwa bo wiedziałbym, że jak w końcu odpalimy, to będzie to drużyna na wiele lat.
|
Nie, nie lepiej.
Ale zdecydowanie widać, że w chwili przyjścia Stana mieliśmy zbyt wąską kadrę. Jak dla mnie to dwa ostanie okienka holendrzy uzupełniali braki jak się dało. Mam nadzieję, że teraz przyjdzie czas na zakup 1-2 zawodników za 1 mln E.
Piszesz, że powinniśmy kupować 1 rocznie zawodnika klasy Meliksona, a pozbywać się obciążających budżet...ale kogo wtedy wstawiałbyś do składu?
Dla mnie tak właśnie postępuje Stan. Uzupełnił skład w solidnych zawodników, a teraz będzie wymieniał najslabsze ogniwa. Mam nadzieję, że boki obrony, potem atak...
Ale nawet idąc Twoim tokiem rozumowania...jeden zawodnik podnoszący poziom co okienko:
1 okienko Stana:
Melikson podniósł poziom niewątpliwie, prawda?
W moim odczuciu
Pareikoo też? (chyba ciężko wytypować lepszego bramkarza w lidze)
+ solidny Genkow
2 okienko Stana:
Iliew, który chyba podnosi poziom drużyny.
Nunez - dla mnie również podnosi poziom zespołu, i pomimo nieudanego wczorajszego meczu może być najlepszym def pomocnikiem ligi.
+ solidni
Jovanović i
Biton
Jak dla mnie to właśnie Stan działa tak jak chcesz, czyli 1, 2 bardzo dobrych zawodników co okienko. A dodatkowo masz nawet bonus w postaci solidnych wzmocnień składu.
A jeśli uważasz tych piłkarzy, za kiepskich, to podaj przykład jak namówić do gry w naszym klubie lepszych? bo wiesz, fajny stadion, miasto, niezla płaca to nie wszystko. Zastanów się w jakim miejscu zajduje się obecnie polska piłka...