Wyświetl pojedynczy post
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2011, 18:32
DrewniaQ napisał(a):Wyświetl post
Pytanie laika.

Chcę założyć stronę internetową, własną domenę (przykładowo) xxxx.pl . Chce również, by była możliwość zakładania subdomen: wisla.xxxx.pl Potrzebuję wykupić domenę i hosting. Zaglądałem w tym celu na ovh i zauważyłem, że .pl są za 55zł na rok. Czy będę mógł zakładać subdomeny? A hosting, jaki w miarę przyzwoity i tani polecicie?
Będziesz mógł tworzyć sub domeny, a Czy dobry ? Nie korzystałem, nie wiem. Zastanów się może nad tym czy warto płacić za hosting. Jeśli twoja strona nie będzie zajmować zbyt dużo miejsca, nie potrzebujesz rozbudowanej DB, ani oglądalność nie będzie zbyt duża - z reguły tak jest na początku, to rozważ jeden z wielu darmowych hostingów, jest sporo firm oferujących naprawdę dobre warunki i to bez reklam.

A teraz moje pytanie.
Mam SE Xperia X8 i potrzebuje wykorzystać go jako modem do laptopa. Znalazłem program Easy Tether Lite i wszystko fajnie śmiga. Strony wczytuje, pliki pobiera ale niestety ten program nie pozwala przeglądać stron SSL (https). Tzn. pozwala ale za dodatkową opłatą :( Może zna ktoś z Was jakiś sposób aby to obejść, lub alternatywę - byle darmową?
Odpowiedz cytując