Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2011, 15:34
mazak napisał(a):Wyświetl post
i myślę że trzeba szukać kogoś za Jaliensa bo to dla mnie porażka jest konkretna. a przede wszystkim BRAMKOSTRZELNY napastnik . Wisła w każdym meczu strzeliła 1 bramkę. to dla mistrza Polski to za mało niestety. ja bym pomyślał nad koncepcją żeby spróbował na jedną połówkę zagrać 2 napastnikami . Może z tego by coś wyszło
Ja jednego nie rozumiem. Z Jaliensa grą na stoperze jest taka historia jak u Baszczyńskiego. Po co ściągano doświadczonego prawego obrońcę, a nie stopera na pozycję środkowego obrońcy?! Tak samo jest z Jovanoviciem, z tym, że jego gra na prawej obronie to korzyść dla drużyny. Wychodzi na to, że mamy tylko trzech środkowych obrońców: Chavez, Bunoza i Czekaj.

Też nie rozumiem wpuszczania Diaza, aby wyrównać... Już wolę oglądać Jirsaka, przynajmniej ma jakiś zmysł do gry kombinacyjnej. Można też było wpuścić Jovanovicia, szarpnąłby może prawą stroną.

Diaz i Jaliens to nie są piłkarze na europejskie puchary. Obaj sympatyczni goście, ale piłkarsko są za słabi na Wisłę.

Moim zdaniem drużynę należy budować w oparciu o taki skład: Pareiko - Jovanović, Chavez, X, X - Wilk, Nunez, X - Iliev, X, Melikson. Na ławce powinni być Sobolewski (wiek, ale też doświadczenie), Kirm (mimo pecha to nadal dobry zawodnik), czy Paljić (ze względu na uniwersalność). Reszta składu może spokojnie poszukać nowych klubów. Zamiast Jaliensa niech ogrywa się Czekaj, czy Bunoza. Najwyżej wyjdzie na to samo.
Odpowiedz cytując