|
Oglądając 2 połowe gdzie nasi nacierali przypomniał mi się mecz wyjazdowy el.lm z Litexem oni nacierali jak się dało a nasi tylko się bronili jak to wyszło wszyscy wiemy.
Wstrzymywałem się z oceną naszych piłkarzy ale dzisaj mysle że jest to moment do ocen:
Ogólnie rzecz ujmując nasza cała obrona jest do wymiany a ile na PO może grac Jovanovic to Lamey nie jest to zawodnik na miare Wisły wystarczy że ktoś mocniej szarpnie to Lamey nie ma siły go doścignąc to samo chodzi z Jaliensem jak ktoś mocniej go przycisnie to chłopak się gubi i popełnia błędy, Chavez o ile dobry jest w przerywaniu akcji to jego szybkosc i zwrotnosc oraz wyprowadzanie piłki jest na bardzo niskim poziomie. O Diazie już nie napisze bo ręce mi opadają a Plajic mysle że może być solidnym zmiennikiem nowego LO. O ile Pareiko bym mocnym punktem w mieszach T-M ekstraklasy to w takiem meczu jak z Apoelem na wyjedzie wiadc było że troszke tremował sie chołopak mimo 34 lat ale cóz gdy ma sie taka obronę.Jeżeli maja tak grac jak w Odense to wole Czekaja i Bunoze .
Jeżeli chodzi o 2 linie to Sobolewski to płuco tej drużyny nawet gdy ma słabsze chiwle na boisku to i tak walczy za 2 często wyręczając naszych obronców w utracie bramiki. Nunez jest to dobry technicznie piłkarz potrafi zagrac ładnie piłke ale też dopuscic do takie straty że tracimy bramnkę chłopak musi sie jeszcze duzo sie uczyc. Wilk powinien dostawac więcej szansy gry o Jirsaku już nie napisze. Melikson potrafi pociągnąc akcje do przodu ale gdy natrafi na takiego przeciwnika jak Apoel który potrafi go nieźle zneutralicowac nie istnieje i nie ma z kim grac heh.
Kirm jak chłopak jest w formie to nie mogę mu niczego zarzucic i wnerwiały mnie najazdy na niego kazdy moze miec słabszy okres w karierze on go włsnie ma. Małecki potrafi kiwnac szarnpną strzelic bramke i durnie zgubic piłkę co powoduje zagrozenie pod nasza bramką. Iliev to dobry technik i na dzien dziesiejszy jest naszym najlepszym skrzydłowym jakiego teraz mamy. Brud powinien dostawac jakąs szansę Garguła też i jezeli ktos go krytykuje ze podczas gdy wlazł na 20 min i miał jakas strate niecelne podanie a nie grał całego meczu to sorki durniem jest bo gdyby zagrał cały mecz mogło by sie okazac że wiecej by juz nie miał taka zabawa we wrózke co by było.
Genkov jest w sezonie totalnie bez formy jednymy plusem jaki z niego jest to ze potrafi sciagnac na siebie obronców i zrobic lukę zawodniko ofensywnym. Biton na dzien dziesiejszy nie mamy lepszego napsatnika ale wczoraj nie zachwycił w sytuacji gdy miał pusty prawy bok i spartoliła ale zobaczymy.
W zaistniałej sytuacji pozystakie LO, 2 ŚO jest priorytetem oraz jakis dobry N i ŚP pokroju Murawskiego by sie przydał.
Basałaj mówił że rewolucji robic nie będzie w zimie ale jeżeli nasi będą grali tak jak z Odense to w kontekscie europejskich rozgrywek jest nie unikniona.
|