Wyświetl pojedynczy post
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2011, 12:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale do czego chcesz mnie przekonać? Że 350 mld długu PO, czyli suma rocznych deficytów finansów za rządów PO to wina kryzysu? To ja twierdzę że cudak sobie z kryzysem nie poradził, czyli do rządzenia sie nie nadaje. Bo BRAć POżYCZKI TO KAżDY POTRAFI. Piszesz o tysiącach kilometrów autostrad, gdzie one są? W budowie? Tak jak ta do Warszawy? I co rozumiesz przez rozpoczął budowę? Drzewa wycinają, ziemię wykupują czy co? Na s7 w Krakowie już ziemia wykupiona, ta droga też jest traktowana jako rozpoczęta? To kiedy będzie skończona ? W 2020?

Cudak i gajowy to bracia karła i kartofla. Wtedy nie było irytujące? Ja cudów nie obiecywałem jak cudak, ani do sarenek nie strzelam dla przyjemności, jak gajowy .
Uważam po prostu, że notoryczne powtarzanie i wmawianie innym, że obecny dług jest winą wyłącznie PO jest populizmem. Śmiem twierdzić że niezależnie od partii rządzącej po takim kryzysie Polska miałaby takie samo (lub bardzo podobne) zadłużenie na dzień dzisiejszy. (Tak, uważam, że bardzo duża część tego przyrostu długu jest właśnie efektem sytuacji gospodarczej na świecie i brakiem reform ograniczających stronę wydatkową, których w moim przekonaniu nie podjęłaby się żadna z obecnych 4 partii w sejmie, co widać po ich "gruszkach na wierzbie", przepraszam - obietnicach wyborczych)

A karzeł i kartofel są dla mnie równie infantylne co cudak i gajowy i nigdy takimi określeniami się nie posługiwałem. Podobnie jak wcześniej pisałem, te określenia również świadczą o kulturze tych, którzy je wypowiadali. Zaczynając od użytkowników forum a na Sikorskim kończąc.