Wyświetl pojedynczy post
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2011, 10:53
Jeszcze co do indywidualności:

Pareiko - w sumie nie mam zastrzeżeń, ale przy drugiej bramce, nie był faulowany
Paljic - nie rzucał się jakoś ani na plus ani na minus

Jaliens - już o nim zostało napisane wszystko. Wozi się tylko i wyłącznie na swoim CV. Prawda jest brutalna to prawdopodobnie najwięcej zarabiający stoper w erze Cupiała, a takim zawodnikom jak Głowa, Marcelo, Cleber to buty może nosić, dodatkowo słabszy jest od Kłosa, Chaveza czy nawet Jopa (tego pierwszego) i Baszcza jak grał na stoperze.

Lamey - technicznie jak na obrońce jest niezły, ale nie dziwota że nie miał nic do gadania w Championship bo nie ma siły biegać i już chyba każdy wyzbył się złudzeń że jak będzie grał to kondycja i siły mu wrócą. Ci dwaj Holendrzy grają zresztą u nas po znajomości bo w Holandii tyl by nie zarobili w żadnym klubie

Chavez - to zawodnik na naszą lige, już wielu pisało jak z nim negocjowaliśmy, że na Europe jest za słaby. Różnica jest taka że polskie kluby nie maja napastników w kadrze (36-letni Franek królem strzelców) zato w Europie juz mają. W lidze każdy boi się z nim podjąć walkę fizyczną, jednak przyszedł jakis nigeryjczyk i już miał Chavez wielki problem i strach w oczach wręcz. Powinien zresztą wywalac piłkę jak Cleber po autach.

Sobol - mimo wielkiego szacunku to musi być jego ostatni sezon. Czasem mam wrażenie że gra bo jest kapitanem. Fizycznie jest juz za słaby, a na tym opiera sie jego gra od zawsze. Nie zapomne zreszta jak na Cyprze wyglądał, cały czerwony oczy na wierzchu. Autentycznie bałem sie wtedy że może dojść do niebezpiecznej sytuacji (jakieś omdlenie). Dodatkowo nie potrafi wyprowadzać piłki, właściwie zawodnicy i Apoelu i Odense go całkowicie przykryli.

Nunez - cały czas uważam że on będzie grał lepiej od następnej rundy bo tak jest zawsze przy zmianie kontynentu. Jedank trzeba stwierdzić obiektywnie że gra bardzo nonszalandzko i ma mnóstwo niebezpiecznych strat. Właściwie dwie pierwsze bramki to jego wina. Najpierw gdzieś się zapatrzyl, bo mimo że Sobol za mocno mu podał to nie może tak przyjądź. Druga bramka też jego wystarczy zobaczyć jak zawalczył w powietrzu... Ma dodatkowo maniere udawania jakiś fauli co jest irytujące. Na plus technika jednak powtarzam wiele jego strat jest bardzo niebezpiecznych.

Kirm - flegmatyczny i chyba już mu się trochę nie chce grać dla Wisły tak jakby był na nią obrażony. Nie ma zwodu i w większości wybiera złe rozwiązania. Na plus że to zawodnik który sporo biega i gra zespołowo.
Iliev - siły na 60 minut i z tym chyba nie da się juz nic zrobić. Generalnie od meczu z Lechem gra bardzo dobrze, według mnie znów najlepszy na boisku
Melikson - robił co mógł na plus
Biton - wbrew pozorom ja go pochwale bo mimo że zarnował setke to widać że mu się chciało tylko nie wychodziło. To on zaliczył asyste i to on w pierwszej połowie podał do Kirma gdy ten wyszedł sam na sam.

Jakie wnioski na przyszłość trzeba ogrywać tych którzy mogą grać u nas dłużej niż do końca tego sezony. CZyli do pierwszej 11-nastki musi wejść Wilk, Jovanović i ktoś za Jaliensa - Bunoza\Czekaj.

Jednocześnie nie można mówić że drużyna się buduje, bo połowa jest wypożyczona albo za stara, albo z końcem kotraktu. Tu nie ma czego uczyć Jaliensa, Lameya, Ilieva, Pareike. Widać ze ten team był budowany z myślą o LM! Bo jakby było inaczej to nikt by Nuneza z opcją 1,2 nie wypożyczał.Ta drużyna jest zbudowana na teraz, a nie na za dwa sezony. I jeśli tak na to spojrzeć to już można powiedzieć że te zbudowanie na teraz okazało się niewypałem. Strategia jest jasna i widoczna ściągamy 30-kilku letnich piłkarzy i wypożyczamy zawodników jak wejdziemy to będzie kasa by ich wykupić. A tu figa bo ten team jest o klase slabszy od Odense i Apoelu które mają takie same budżety. Jeszcze Apoel zrozumiem bo to bardzo dobra drużyna i według mnie dobrze się pokazała. Jednak Odense było zwyczajnie słabe. Grało trochę jak Górnik z nami w zeszłym seoznie. Jest to zespół w mojej opini słabszy od Basel czy Iraklisu i np. z sezonu gdzie za Skorży ograliśmy Beitar to byśmy ich pojechali ze 3-0.
Ostatnio edytowane przez Baala : 16.09.2011 o godz. 11:00.
Odpowiedz cytując