Wyświetl pojedynczy post
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2011, 23:27
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Byłeś na stadionie? Widziałeś grę Duńczyków na żywo?

Owszem - sprawnie przesuwali formacje i ustawiali pressing. Ruch też to umie. Grali ostro, na pograniczu faulu. Jak Chorzowianie. Taktyka polegała na dzidzie do przodu. No, pod tym względem gra Ruchu jednak dojrzalsza.

No i kondycja - złapali zadyszkę w drugiej połowie. Dokładnie jak w naszej lidze

Utaka to fajny zawodnik, ale Iliew, Kirm czy Melikson to też klasowi piłkarze. Problem w tym, że drużyna nie wykorzystuje ich umiejętności. A jeśli Iliew w 50 minucie słania się po boisku - znaczy że ktoś zawalił przygotowanie kondycyjne.

Nie ma spokoju w wyprowadzaniu piłki? W ogóle nie ma wyprowadzania piłki. Nikt nie wychodzi na pozycje, obrońcy są bezradni. Wystarczy siąść pressingiem na Jaliensie i Chavezie - na pewno popełnią błąd. Wiedzą to już wszyscy, nie tylko w naszej lidze.

Nie, to nie Duńczycy byli silni. To my jesteśmy ciency jak sik mrówki.
Tak byłem. Tak widziałem grę duńczyków na żywo. Dojrzała fizyczna piłka. Jak widać taka gra wystarcza teraz na Wisłę, Villareal i Panathinaikos. Co do siły duńczyków przekonamy się w pozostałych meczach grupie, ale z taką grą są spokojnie w stanie wyjść z tej grupy. Ja nie mówie że to jakiś niebotyczny poziom, ale nie przekręcałbym w drugą stronę. Inna sprawa że my jesteśmy cieńcy, a najgorsze jest to że nasza gra znowu pewnie wystarczy na ligę i zakręcimy się wokół mistrzostwa.
Odpowiedz cytując