flamengista napisał(a):

Byłeś na stadionie? Widziałeś grę Duńczyków na żywo?
Owszem - sprawnie przesuwali formacje i ustawiali pressing. Ruch też to umie. Grali ostro, na pograniczu faulu. Jak Chorzowianie. Taktyka polegała na dzidzie do przodu. No, pod tym względem gra Ruchu jednak dojrzalsza.
No i kondycja - złapali zadyszkę w drugiej połowie. Dokładnie jak w naszej lidze
Utaka to fajny zawodnik, ale Iliew, Kirm czy Melikson to też klasowi piłkarze. Problem w tym, że drużyna nie wykorzystuje ich umiejętności. A jeśli Iliew w 50 minucie słania się po boisku - znaczy że ktoś zawalił przygotowanie kondycyjne.
Nie ma spokoju w wyprowadzaniu piłki? W ogóle nie ma wyprowadzania piłki. Nikt nie wychodzi na pozycje, obrońcy są bezradni. Wystarczy siąść pressingiem na Jaliensie i Chavezie - na pewno popełnią błąd. Wiedzą to już wszyscy, nie tylko w naszej lidze.
Nie, to nie Duńczycy byli silni. To my jesteśmy ciency jak sik mrówki.
|
Tak byłem. Tak widziałem grę duńczyków na żywo. Dojrzała fizyczna piłka. Jak widać taka gra wystarcza teraz na Wisłę, Villareal i Panathinaikos. Co do siły duńczyków przekonamy się w pozostałych meczach grupie, ale z taką grą są spokojnie w stanie wyjść z tej grupy. Ja nie mówie że to jakiś niebotyczny poziom, ale nie przekręcałbym w drugą stronę. Inna sprawa że my jesteśmy cieńcy, a najgorsze jest to że nasza gra znowu pewnie wystarczy na ligę i zakręcimy się wokół mistrzostwa.