|
Od 45 min. do 75min. Wisła zagrała bardzo dobry mecz i gdyby Biton albo Melikson wykorzystali 100% sytuacje na 2-1 mecz można było wygrać. 60 minut dla Odense, 30 min. dla Wisły, teraz warto pomyśleć ze strony naszego klubu tak aby te proporcje odwrócić.
Bramki po indywidualnych błędach Sobolewskiego i Chaveza (niestety nie potrafią szybko i dobrze wyprowadzać piłki, osobiście uważam że powinni brać przykład z Clebera i wywalać ją daaaaleko do przodu i po sprawie, gdyby tak zrobili nie byłoby 2 z 3 bramek), zaś bramka 2-ga to jednak brak koncentracji całej drużyny w bloku obronnym z Parejką na czele).
Powinien grać Jovanović (jest lepszy od Lameya), zaś zamiast Paljicia potrzebny jest nowy transfer (i pewnie w nowym okienku mamy nowego LO), pierwsza połowa Nuneza zła druga dobra i po jego grze widać jak wiele zależy od dobrego wyprowadzania piłki, cóż 2-gi potrzebny transfer to zawodnik który zastąpi Sobola (choć nadal liczę na rozwój Wilka), wreszcie Biton pokazał się niestety z bardzo złej strony, cóż 3 transfer to jednak nowy napastnik. Jeśli chcemy coś znaczyć w europejskiej piłce to nie wystarczy zgrywać nowych piłkarzy ale też poszukać 3 nowych w najbliższym okienku transferowym.
Ogólnie bardzo pouczający mecz dla naszych piłkarzy i jest tak jak pisałem na innym forum wiślackim. W lidze walczymy o MP2012, a w pucharach się uczymy. Dziś była bardzo dobra lekcja dla piłkarzy, trenera (znowu zbyt późne zmiany i dlaczego nie Wilk i Jovanović ? no i co z Boguskim ?), a i również Stana w kontekście transferów.
W sumie fajnie że gramy w LE bo tylko w ten sposób możemy się dowiedzieć czego nam brakuje aby stać się dobrą ekipą na poziomie europejskim.
PS.1) Pozdrowienia dla na naszych pustych narzekaczy, bo DNO i ZERO to nie gra Wisły tylko wasze puste merytorycznie posty (rzecz jasna nie mam na mysli tych co krytykuja merytorycznie, ale facho(f)ców od "dno i kilo mułu").
PS.2) Zmartwiła mnie też postawa tych co skandowali "Patryk Małecki", kibice z gniazda nie powinni dzielić kibiców, a Mały na dziś to musi walczyć o miejsce w składzie, bo pewniakiem już nie jest.
PS.3) I podsumowując jeszcze raz powtórzę dobra lekcja i tylko trzeba z niej wyciągnąć dobre wnioski.
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.09.2011 o godz. 22:59.
|