joshi napisał(a):

|
Nunez to bardzo dobry transfer, momentalnie wskoczył do pierwszego składu, ma technikę, siłę, umie strzelić z dystansu i jest przeambitny.
|
Oczywiście, że to bardzo dobry transfer jak na nasze warunki, kwestia tylko tego czy będziemy wstanie go wykupić bo kwota 1.2 mln euro mocno odstrasza. Chłopak jest nadal rozwojowy bo postęp widać już nawet po nim teraz gdzie uczy się grać na nowej dla siebie pozycji.
Jeśli spojrzy ma Polske to takich zawodników w tej lidze nie znajdziemy, silny, wybiegany, dobry technicznie z soczystym strzałem. .Jeśli spojrzymy już na Europe to takich zawodników jest już dużo. Czy jest "wolny" ? To chyba jakiś żart, na pewno szybszy niż Sobl i Wilk a jestem przekonany że se swoją szybkoscią to nawet na skrzydle dałby rade
Mam ograniczenia jeśli chodzi o zawodników z poza UE, dlatego jak już ściągamy południowców to niech to będą ludzie z prawdziwego zdarzenia odgrywający kluczowe role. Myślę że Nunez spełnia te kryteria i warto go wykupić ( miejmy nadzieję, że kwota jest do negocjacji). Jeśli chłopak będzie rozsądnie prowadzony to te pieniądze mogą się w przyszłości zwrócić. Według mnie nie ma sensu go porównywać z Wilkiem bo jest po prostu lepszy do tego młodszy i bardziej rozwojowy. Mam nadzieję, że wyjdzie mu któryś ze strzałów z 20 metrów bo takich goli już dawno nie oglądaliśmy a strzał Gervasio ma bardzo mocny. Dla mnie każdy rzut wolny w obrębie pola karnego na lewą nogę powinien być wykonywany przez Nuneza.
Co do meczu APOELu z Zenitem, jak wiadomo Rosjanie to drużyna nie porównywalnie lepsza od nas, a to co momentami grali tam na Cyprze to wyglądało porównywalnie do nas. Tylko utwierdziło mnie to w tym, że wyciensliśmy tyle i mogliśmy z tego dwumeczu.