Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2011, 12:44
borys napisał(a):Wyświetl post
Z tego co sie wypowiadal Basałaj nie bedzie już nowych zawodników w ilosciach jak dotychczas( ja sie doliczylem ze od poczatku sezonu 2010/11 doszlo do nas 20 zawodników ze zmiennym szczesciem), ja bym zaproponowal:

Okienko zimowe:

1. Sprzedaz Maleckiego
2. Pozyskanie LO, SP i PP i tutaj;
- dziekujemy Diazowi(wcześniejsze zakończenie wypożyczenia), dziekujemy Jirsakowi( sprzedajemy lub puszczamy wolno)
Najprawdopodobniej napastnika pozyskamy już w okienku zimowym. Nie możemy sobie pozwolić na to, żeby przyszedł tuż przed eliminacjami do LM i wyszło w praniu czy się nadaje czy nie. Pytanie tylko czy klub nie zdecyduje się na wersję oszczędnościową. Tzn. nie uzna, że jeden uniwersalny zawodnik (jak Delev), mogący grać na obu pozycjach (na środku ataku i z boku), nie będzie wystarczającym wzmocnieniem i w razie odejścia Patryka nie zobaczymy nikogo dodatkowego w jego miejsce.

Na istotnego SP nie ma co liczyć, bo jeśli zostanie Nunez, będzie to oznaczało, iż znaleźliśmy to czego szukaliśmy. W pewnym momencie pojawi się kwestia kogoś, kto zastąpi Jirsaka, ale nie sądzę, żeby ta pozycja znajdowała się na liście priorytetów.

LO pewnie przyjdzie również zimą, trudno mi jednak uwierzyć w to, że rozstaniemy się i z Draganem i Diazem. Więc chyba zakończy się na jednym.

borys napisał(a):Wyświetl post
Okienko letnie:

1. Przedluzamy, Pareike, Paljica*, Lameya**
2. Przedluzamy wypożyczenie lub wykupujemy Nuneza
3. Pozyskujemy N, DP(nastepce Sobola), LO (na lawke)

* jesli nie bedziemy w stanie znalesc lepszego uniwersalnego ale też taniego zawodnika na lawke z karta w reku.
** ale pod warunkiem, że gra z lawki i tak samo zarabia, jesli sie nie zgodzi szukamy.
O Nunezie już pisałem. Sobol zostanie najprawdopodobniej na następny sezon i nie będzie poszukiwań następcy dla niego, bo już go mamy, jest nim Wilk. Tutaj rozstrzygnie się pewnie też kwestia kogoś w miejsce Jirsaka. sądzę, że nawey jeśli, odejdzie również Garguła, będzie to tylko jeden zawodnik (oby dobry, anie dwóch).

Napastnik, w przypadku, gdy pojawi się jeden w okienku zimowym i się sprawdzi, nie będzie priorytetem.

Biorąc pod uwagę możliwości finansowe Wisły, obecną kadrę i możliwe rozstania, przed startem następnego sezonu może wyglądać to tak.

Bramkarze
1. Pareiko
2. Jovanic

Obrońcy
3. Lamey
4. Jovanovic
5. Chavez
6. Jaliens
7. Bunoza
8. Diza/Paljic (jeden z dwójki)
9 nowy podstawowy lewy obrońca

Pmocnicy (środek)
10. Sobolewski
11. Nunez (jeśli zostanie)
12. Wilk
13. Melikson
14. Ktoś nowy (być może uniwersalny, mogący grać również z boku)

Pomocnicy (boki)
15. Iliev
16. Kirm
17. Małecki/ktoś nowy/w wersji oszczędnościowej będzie tu grał albo Melikson albo nowy napastnik, jeśli zajdzie taka potrzeba

Napastnicy
18. Genkov/Biton
19. ktoś nowy
20. Biton (nie wierzę, że będziemy mieli 3 napastników z takimi pensjami, więc Biton najprawdopodobniej nie zostanie, jeśli nie zachwyci działaczy i trenerów w tym sezonie)

Celowo nie wymieniam więcej zawodników. Na tej liście jest i tak za dużo piłkarzy. Mam na myśli kadrę meczową, bo to ona tak naprawdę będzie decydowała o pewnych ruchach transferowych. Tzn. nie wyobrażam sobie, żebyśmy kupowali nowych wartościowych zawodników po to, żeby się do niej nie łapali, a także nie wierzę, że może zaistnieć sytuacja, w której wymienieni przeze mnie obecni piłkarze w niej się nie znajdą.
Odpowiedz cytując