Wyświetl pojedynczy post
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2011, 10:47
W sobotę kupiłem sobie tak z ciekawości GPC do pociągu i muszę stwierdzić - choć może nie powinienem tego robić tylko na podstawie jednego numeru - że jest to kompletny niewypał. Poziom jest naprawdę żenujący i nie wróżę temu tytułowi wielkiej przyszłości. Jeszcze, gdyby wzorem faktu kosztował 1 zł to może przez jakiś czas by się utrzymał, choć rozumiem że bez reklam jest to cena nierealna.
Co do "Wprost Przeciwnie" - jestem bardzo ciekawy tego tygodnika.
Tak naprawdę nie wiadomo jak będzie w dłuższej perspektywie z "Uważam Rze", bo owszem z biznesowego punktu widzenia zmiana linii byłaby szaleństwem ale z drugiej strony czy wiadomo kto stoi za Hajdarowiczem? A tutaj niekoniecznie pieniądze mogą mieć znaczenie.
Niemniej, jeżeli "Wprost Przeciwnie" po lekturze pierwszego numeru skłoni mnie do zakupu kolejnego - a pewnie w wielu przypadkach może być podobnie - to sytuacja na rynku prasowym stanie się naprawdę ciekawa.
Bo mimo wszystko uważam, że poziom sprzedaży prasy w naszym kraju pewnego poziomu nie przekroczy, tzn. bez względu na ilość tygodników liczba kupujących jest podobna. Niektórzy kupują "Politykę" i "Newsweek" (tak dla poszerzenia horyzontów) a inni będą kupować "Uważam Rze" i "Wprost Przeciwnie", choć tutaj wydaje się, że rozbieżność może być większa, co wbrew pozorom te dwa tytuły stawia w obliczu większej rywalizacji o czytelnika - po prostu wielu będzie musiało zdecydować czy bliżej im do linii "Urz" czy "WP". Podobnie jest w przypadku "Gazety Polskiej" i "Uważam Rze" - wg moich obserwacji zdecydowana większość czytelników "GP" traktuje "Urz" bardzo nieufnie.
Ale tak naprawdę to dopiero zobaczymy, co przyniesie "Wprost Przeciwnie".
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując