Wyświetl pojedynczy post
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2011, 23:05
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
Pokaż mi przykłady gdzie ktoś piszę o uwielbieniu do Tuska, PO, polityków PO, tak jak piszą o PiS, widziałeś kiedyś żeby się ludzie zbiorowo masturbowali bo polityk ich partii ich mniemaniem "zniszczył" wrogiego dziennikarza w tv ?
Hmm... do mnie piszesz? Bo pod cytatem z mojego posta to coś było. Dlaczego miałbym Ci cokolwiek pokazywać? Ja nie czuję się stroną w dyskusji, która partia ma gorszych lemingów w elektoracie, jedynie podałem swoją definicję leminga, więc z łaski swojej się odstosunkuj...

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Pytałem już kiedys o metodologię badań p. Palade i nie udało mi się uzyskać jednoznacznej odpowiedzi. W dziejszym GPC znalazłem natomiast informacje (odwołują się do jego badań w jednym z artykułów) że w jego wypadku mamy do czynienia nie z sondażem (a więc badaniem ankietowym większej populacji) a z prognozą wyborczą. Różnica jest taka że chłop nie przeprowadza sondaży (ankiet) ale analizuje badania przeprowadzone przez inne ośrodki i na ich podstawie prognozuje wyniki wyborów. Jedyną dodatkową informację jaką znalazłem w GPC dotyczącą jego metodologi to założenie że frakwencja wyniesie około 45%.
Dzięki za info. W sumie to tak podejrzewałem. Zresztą, sondaż czy prognoza, tak czy siak kawał dobrej roboty.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!