|
To ja może trochę włożę kij w mrowisko ale skoro pojawił się już link do "40:1" to ja ze swojej strony polecam utwory: Gammadion "Semper Fidelis", "Władcy przestworzy", "Hubal", Hammer of Hate "Żołnierz polski" (bardziej) oraz Tormentia "Orlęta Lwowskie" i "Żołnierz Westerplatte" (trochę mniej ale również fajne). Wszystkie są na YT, a jeżeli ktoś się natknie na bardziej ideologiczne a nie historyczne kawałki tych kapel i poczuje się urażony treścią to przepraszam ale przy całym szacunku dla Sabatonu chciałem zaznaczyć, że polskie kapele również nagrywają piosenki o polskich bohaterach, a że poglądy mają jakie mają... Gammadion wypuszczając reedycję swojej płyty usunął utwór, w którym było jedno kontrowersyjne pozdrowienie. Ogólnie muzyka jeszcze cięższa niż Sabaton mocno metalowa, metalcorowa w ogóle uważam, że Rock Against Communism jako wytyczony gatunek muzyczny nie występuje, chodzi raczej o tematykę tekstów ale nie chcę się o to spierać bo ekspertem nie jestem, polecam jedynie utwory.
|