Wyświetl pojedynczy post
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2011, 18:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, ranking poziomu demokracji prowadzony przez cytowalną światową prasę dla lemingów nie może być ciekawy. Zwłaszcza ze wynika z niego iż standardy demokratyczne w Polsce Donalda Tuska osiągnęły poziom Kambodżańskich.

Ciekawe natomiast jest to GDZIE SA WSZYSCY ZANIEPOKOJENI? Mimo, że, co wynika z rankingu, Jest GORZEJ niż za strasznych ciemnych i cuchnących dyktaturą czasów Kaczora. Wkleiłem Ci ranking, suchy fakt, nie moja wina że bez instrukcji jak je rozumieć suche fakty są dla Ciebie nieciekawe i wolał byś już z wyjaśnieniem. Ostatni raz służę. PO to DNO.

ps. Mógłbyś kolego nie porównywać się do mnie w co drugim uzasadnieniu swoich dyrdymałów? Bo pomyślę że jestem twoim idolem. I może mi uderzyć woda sodowa
A widziałeś , co w tym rankingu spadło od czasów Kaczyńskich? Coś na co Kaczyński ma dalej wpływ, więc nie pisz językiem wprost wziętym z ust Hofmana/Kaczyńskiego/Macierewicza
Czytaj uważnie.
Porównując raporty z lat 2006, 2008 i 2010 „kondycja polskiej demokracji” jest kiepska, ale stabilna. W latach 2006, 2008 i 2010 Polska znalazła się kolejno na: 46, 45 i 48 miejscu, ale…

W latach 2006, 2008 i 2010 oceny Polski w kategoriach: I – Wybory i pluralizm, V – Wolności obywatelskie, III – Udział w polityce i II – Funkcjonowanie rządu nie zmieniły się:
I – 9.58; V – 9.12; III – 6.11; II – 6.07.
Tendencję spadkową odnotowano w kategorii: IV – Kultura polityczna:
IV(2006) – 5.63; IV(2008) – 5.63; IV(2010) – 4.38.

Przyglądając się opisowi metodologii: ta kategoria dotyczy m.in.: postrzegania liderów politycznych przez społeczeństwo, rozumienia roli i reguł funkcjonowania państwa, rządu i systemu demokratycznego, oceny wpływu polityki na ekonomię oraz poparcia dla rozdziału Kościoła od państwa.

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się z tobą forumowy kolego - wcale bym się nie zdziwił, gdyby rzeczony gość, którego mam przyjemność nie czytać rzeczywiście miał owe 43 lata życia na karku.
Właśnie takie, a nie inne formułowanie - albo inaczej - przekazywanie określonych teorii i twierdzeń ce..... pewnych ludzi aktywnie wspierających partię miłości....
Brak merytorycznego przemyślenia jakichkolwiek tekstów przez takich osobników wychodzi w rzucaniu hasła A, które to hasło podpiera odpowiednio dobrany fakt B, i wychodzi z tego teoria C.
Z takimi ludźmi nie sposób rozmawiać, gdyż opierają się oni na tym, że wiedzą najlepiej...
Przykładem niech będzie hasło 100 mld $ długów jakie "narobił" PiS.
Jeżeli facet nie jest w stanie zanalizować hasła, które sam rzuca - nie bierze pod uwagę, że przeliczenia zadłużenia związane są z kursami walut, zadłużenie kraju w części wyrażane jest w walutach zagranicznych, ale w zdecydowanej większości w walucie polskiej (obligacje), to o czym z nim dyskutować ? Oczwywiście tymi 100mld $ jak się okazało nie rzuca tylko myśliciel gosc coś tam , ale w innych dyskusjach na innych odwiedzanych przeze mnie forach rzucają inni fani partii miłości. W związku z tym hipoteza, że była to tzw "SMS-owa instrukcja" z których słyną działacze pewnej partii, a nie samodzielne przemyślenie młodego gniewnego. Krakowskim przykładem osoby wiekowej o podobnym sposobie pisania jest niejaka Renata Rudecka-Kalinowska - salon24.
Pozdrawiam
PS> Co z tymi inwestycjami drogowymi, bo temat powinien wrócić na top, a jak widać kolega Siwy opuścił front walki, a kolega emj się obija. Pora przejść do pierwszych rozrachunków. Chyba, że coś przeoczyłem ?
Kolego, wbij sobie to do głowy w końcu ja nie popieram PO, masz piękny przykład rzucania pustymi hasłami " Zwłaszcza ze wynika z niego iż standardy demokratyczne w Polsce Donalda Tuska osiągnęły poziom Kambodżańskich" Czysta propaganda, tak jak znane inne znane samodzielne przemyślenie to "Polskość to nienormalność" zabawne jest że wszystko co mówią zwolennicy PiS to samodzielne przemyślenia a to co ich przeciwnicy to już nie możliwe aby sami tak myśleli . "SMS-owa instrukcja", zobacz co wypisują wyznawcy PiS, jakby żywcem dostawali smsem, wszyscy jak jeden mąż to samo, no chyba że słowa żywcem wyrwane z ust Hofmana czy innego Macierewicza to samodzielne przemyślenia "Jeżeli facet nie jest w stanie zanalizować hasła, które sam rzuca" masz wyżej przykład takiego hasła, i zobacz kto takimi rzuca. Kolejne, to 100mld, napisałem specjalnie to, tak jak sztandarowe samodzielne przemyślenie zwolenników PiS o 300mld
wiślak68, "Natomiast wydaje mi się że 43 letni chłop, o ile ma w porządku pod kopułą, nie powinien pisać o jakichś: "urojeniach" , "funkcjonariuszach" i "kończeniu dyskusji tutaj" Wejdź np. na salon24, niezalezna.pl, dowiesz skąd takie słownictwo i dlaczego, poza tym widzę że błędny wiek podałem
sambo napisał(a):Wyświetl post
gdzie ja pisałem o PO i gdzie pisałem o Tusku. Uderz w stół.... - potwierdza to jedynie moje przypuszczenia
Weź mnie nie rozmieszaj bo jakby nie było wiadomo o co Ci chodzi. Mi nie chodzi o bronienie PO, a pokazanie jacy niektórzy to zwykli zakłamani hipokryci, który, starczy zmienić literki PO na PiS i ich myślenie o tych samych rzeczach się diametralnie zmienia