Wyświetl pojedynczy post
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2011, 07:10
Gainer podany wyżej przez kolegę to jedynie pamiętaj ze to tylko małe uzupełnienie diety. Od samego picia gainera nie przytyjesz. polecam Ci poczytać jeszcze sporo o diecie i odżywwkach np na SFD, KFD, Imperium Sportu. Wg mnie powinieneś zacząć od dobrej diety zawierającej węgle i białko - odpowiednie przeliczniki znajdziesz na różnych stronach. przede wszystkim panie kolego dieta, a potem uzupełnienie jej tym co potrzeba. czyli dorzucasz odpowiednie odżywki. sam kiedyś byłem młody i niedoświadczony i biorąc się za siłkę kupiłem gainera bo myślałem że będę koksem... jakież było moje zdziwienie gdy po zjedzeniu całej paczki (ok 5kg) ja przytyłem może 1-1,5 kg. Potem więc dopiero popatrzyłem po forach, podpytałem doświadczonych i zacząłem jeść. tyle, że nie zwracałem też często uwagi co jem i tu mój kolejny błąd. i tu chce zwrócić Twoją uwagę byś nie popełnił np. mojego ale myślę że popełnianego przez wielu innych błędu. nie jedz tego co tylko Ci wpadnie w rękę. Jedz z głową, regularnie, mniej a częściej. ja dorobiłem się dosyć sporego "futra"z tłuszczu i teraz muszę to spalać niestety. tu był mój błąd w budowaniu masy.
każdy początkujący powinien wiedzieć że popularne "chodzenie na siłownia"
1 etap - budowanie masy mięśniowej
2 etap - siła
3 etap - zagęszczenie mięśnia
4 etap - regeneracja
Te etapy trzeba dokładnie i rozważnie podzielić na pewien okres czasowy
Ale wracając do sedna Twojego pytania i powoli kończąc te moje nędzne wywody ...
Zanim kupisz gainera czy białko, spróbuj trochę pojeść i ewentualnie jeśli czegoś Ci w diecie brakuje uzupełnij to gainerem, białkiem czy tam węglami. Oczywiście, na to wszystko trzeba mieć kasę, czas i silna wolę. Ale jeśli myśli się poważnie o przyszłości i chcesz być dobrze zbudowanym facetem to niestety potrzeba w to najpierw włożyć i dać coś od siebie. samo niestety nic nie przyjdzie łatwo i miło.
pozdro, zapraszam do dyskusji gdyby ktoś miał jakieś uwagi bądź spostrzeżenia.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując