|
Chyba pierwszy mecz zagrał wczoraj dla GKS Leszek Nowosielski. Pokazał kilka ciekawych zagrań, oczywiście widoczny jest u niego brak większego doświadczenia. Jednak warto, aby obserwowano jego grę. Stan byłby w stanie określić, czy jest wart uwagi. Na tym etapie kariery można go ewentualnie wyjąć z Bełchatowa. Później jeżeli zagra kilka dobrych meczów będzie z tym ciężko.
Z bardziej doświadczonych zawodników, ale również w podobnym wieku to znowu pokazuje się Nika Dżalamidze. Przydałby nam się taki zawodnik.
Co do ofensywnych pomocników to znowu gola dla swojej drużyny strzelił Michał Janota. Wielu nazywa go polskim Messim. Kiedyś był na testach w Lechii, ale nie przeszedł do niej. Może warto chociaż poobserwować jego grę.
Stan pokazał, że potrafi ocenić z wysoką skutecznością potencjał zawodnika. Fajnie jakby zwrócił uwagę na powyższych zawodników.
Bardzo mało piłkarzy z rocznika 1989 i młodszych (U-23) wystąpiło w tej kolejce w 5 rozegranych już meczach: Rymaniak, Modelski, Malarczyk, Kamiński, Kal, Nowosielski, Dżalamidze, Tonev, Jankowski (gol), Woźniak (gol), Kucharczyk, Żyro, Alexandre i Rybus
Obejrzałem przed chwilą skrót z meczu MESA Wisła - Lech. Kolejny raz zwróciłem uwagę na zawodnika z numerem 47 (Stanek). Mimo, że widziałem tylko kilka skrótów to odnoszę wrażenie, że wystawianie go w obronie jest złym pomysłem. Moim zdaniem to zawodnik jak najbardziej ofensywny i warto, aby dostał 10-15 minut w jakimś meczu przy dobrym wyniku.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 11.09.2011 o godz. 13:36.
|