Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2011, 23:09
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Kilka uwag.
1. Wisła grała nieskutecznie i pechowo. Wygrać taki mecz - to sztuka.
2. Dragan! Czy ktoś pamięta Jego lepszy mecz w Wisle? Z radością napiszę, że tak prawdziwy mężczyzna powinien zareagować na posadzenie na ławce.
3. Nunez. Powiedzcie mi, skąd Staszek wiedział?
4. Kirm. Mam nadzieję, że na dłużej w wyjściowym składzie.
5. Biton. Nie zgadzam się z ocenami większości. Owszem, strzelił 4 bramki w lidze. Ale piłkarsko jest surowy i prędzej czy później boleśnie to odczujemy. Niezmiennie wolę Genkowa.
6. Jaliens mnie irytuje. Zachowuje się jak szef defensywy, a błędy popełnia gruuuube.
Poza tym Iliew świetnie, Melikson bardzo dobrze, Jovanović bardzo dobrze, Sobol lepiej niż zwykle. Pareiko spokój i klasa,
Man of the match - Robert Maaskant.
ad1-4 . podpisuje się obiema rękoma
ad 5 Biton w swojej surowości pokazuje że jest naszym najlepszym.. i zarazem jedynym napastnikiem . Nie zgodze się z tym że nie walczy w defensywie jak Genkov , bo to co było widać wczoraj , był pierwszym zawodnikiem który wymuszał nerwowe zagrania na rywalach . Robił pressing na połowie boiska czyli to czego od niego oczekujemy . Nie cofał się co prawda do obrony jak Genkov, ale nie tego wymaga się od napastnika . Robi co ma robic - strzela bramki . Jeśli od Genkova nie wymagamy strzelania bramek to od kogo mamy wymagać ? od Pareiki ? Poza tym oceniajmy Bitona po całej rundzie , a nie po kilku spotkaniach . Na dziś jest dla mnie zdecydowanie do wykupienia po sezonie , zaznaczam NA DZIŚ .

ad 6 . Dzięki temu że bierze ciężar na swoje barki , odciąża tym Chaveza, nie musi się koncentrować na trzymaniu defensywy w ryzach ( mówił o tym sam Osman na weszlo) . Poza tym poza fatalnymi 15 minutami , później grał jak profesor . Od Jaliensa się wymaga 3 razy więcej niż od innych obrońców , ze wzgledu na jego CV. Fakt że popełnia błedy .. każdy je popełnia!
Odpowiedz cytując