Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2011, 15:04
Dariook napisał(a):Wyświetl post
W losowaniu LE drogi Miloszu były tylko 4 koszyczki i my niestety byliśmy w ostatnim (LE !). Ale jeśli przyjmiemy twoje założenie to chyba droga z 5 do 3 koszyczka jest baaaardzo długa, natomiast Valencia jest tylko średniakiem europejskim...tak tak i mimo tego to i tak nieosiągalny dla nas poziom.

A co do ojebania lecha? To podobala mi sie gra choc na początku myślałem ze zakończy się klęską.

*** Wolę żeby moja duma ucierpiała niżeli Wisełka ma potwierdzać moje założenia...

Oby tak dalej i bedzie dobrze, choć jedna jaskółka wiosny nie czyni to zaczynam widzieć światełko w tunelu.
Drogi Dariooku, a cóż to za odkrycie że byliśmy w tym 4 na 4 koszyki, toż wszyscy o tym wiedzą. Rzecz w tym że aktualny ranking Wisły zupełnie nie oddaje jej siły gry (z jednej strony klęska z duuuuużo słabszą Levadią, a z drugiej ogólny wskaźnik z polskiej ligi , oczywista wyjątkowo niski) ,tak więc na przykładowe 5 koszyków jesteśmy w 4, bo w piątym są te ekipy, tak, tak, choćby te które pokonaliśmy w el. do LM. Tak więc wierutną bzdurą jest przekonanie że jesteśmy na szarym końcu, przykładowo wpierw do tej LE trzeba ...awansować. Tak więc ta droga do bycia średniakiem nie jest bynajmniej tak długa. Bo to jest tak że aby wiedzieć gdzie jesteśmy to warto patrzyć nie tylko przed siebie, ale i spojrzeć kto jest za nami.

Generalnie cała tą dyskusję uważam nadal za dziecinadę bo raz że jest absolutnie subiektywna i nikt tu nikogo do niczego nie przekona, a dwa to najistotniejsze jest to iż na dziś Wisła tak jak jej stadion jest w trakcie budowy i realna ocena miejsca Wisły będzie możliwa gdzieś za 1,5 roku …byle w tym czasie niebyło jakiś kolejnych rewolucji i cała polska piłka zrobiła kolejny krok do przodu.
Odpowiedz cytując