Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2011, 13:34
Borski - obok Małka czy Gila to najbardziej nielubiany przeze mnie sędzia. Dwa ostatnie mecze Amika-Wisła, które graliśmy na wyjeździe - przegrane gwizdał on właśnie.

Ostatni mecz prowadzony przez Borskiego jaki wygrała Wisła to 13.09.2009 (prawie 2 rocznica!!!) z lechią Gdańsk. Statystycznie w ostatnich 6 sezonach gwizdał 14 meczów Wisły, z których 4 były wygrane, 7 remisów i 3 przegrane (2 z Amiką). w tych meczach dołożył nam 38 zółtych kartek + 3 czerwone (za 2 zółte), statystycznie wychodzi prawie 3 zółtka na mecz- odjąć tylko mecz PP z Tłokami (1 zółtko). Nie podyktował żadnego karnego w tych meczach ani na rzecz ani przeciwko Wiśle.

Natomiast w przypadku Amiki sędziował w tym czasie 15 meczy, z których 11 wygrali, 1 remis i 3 porażki (w tym pamiętne 4:2 z udziałem Dolhy w Krakowie). łącznie dał 32 zółtka, ani jedej czerwonej - czyli średnio nieco ponad 2 kartki na mecz. Do tego Amika dostała 3 karne, przeciwko nie wskazywał na wapno.

To tłumaczy dlaczego jest on uważany przeze mnie za sędziego "pechowego" dla Wisły, a jak widać z ostatnich sezonów - szczęśliwego dla Amikowców....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując