Marszałek napisał(a):

Korwin nie startuje w wyborach. Zabrakło podpisów. W sumie to oznacza koniec pewnej ery,jeśli idzie o Korwina. Może jakimś cudem uda się kogoś wprowadzić na Wiejską, i będzie to początek czegoś nowego. Mocna postać kojarzona z NP jest bardzo potrzebna,bo Korwin to już historią. Niestety. W sumie w wielu elementach samo sobie jest winie. Teraz od lewa do prawa samo lewactwo. Tylko nazwy różne.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nowa Prawica wystawi swoich kandydatów tylko w 21 okręgach wyborczych, ponieważ PKW odmówiła rejestracji list w pozostałych okręgach, w tym także w Warszawie. Tym samym Janusz Korwin-Mikke, który miał kandydować z tego okręgu, nie wystartuje w wyborach
PKW odrzuciła wniosek o wydanie zaświadczenia potrzebnego do rejestracji list kandydatów Nowej Prawicy w pozostałych okręgach.
- To jest dla mnie szokujące. To jest dla nas bardzo duży cios. Jeśli decyzja PKW utrzyma się, to nie wystartuję w wyborach, bo miałem kandydować z 19. okręgu wyborczego - z Warszawy - powiedział Korwin-Mikke.
|
Jak dla mnie to powyższa informacja jest przede wszystkim symbolem tego jak dużo brakuje nam do społeczeństwa obywatelskiego... Trochę to smutne, że jest tak ogromny problem z zebraniem podpisów (szczególnie, że wcześniej w takiej skali problem ten nie występował).