Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2011, 13:03
Korwin nie startuje w wyborach. Zabrakło podpisów. W sumie to oznacza koniec pewnej ery,jeśli idzie o Korwina. Może jakimś cudem uda się kogoś wprowadzić na Wiejską, i będzie to początek czegoś nowego. Dla partii, bo kraj jak się staczał tak się staczać będzie. Mocna postać kojarzona z NP jest bardzo potrzebna,bo Korwin to już historia. Niestety. W sumie w wielu elementach sam sobie jest winien. Jeszcze się rzuca jak babcia. Nie ma podpisów nie ma rejestracji. Po co robi zadymę? Teraz od lewa do prawa zostało samo rozdawnictwo, bardziej lub mniej cudaczne. Ale zawsze zabawne. Tylko nazwy różne.A tak swoją drogą to w ogóle nie wierzyłem w to,że Korwin może 1% dostać. Biorąc pod uwagę,że masa ludzie do wyborów nie pójdzie, a ci co pójdą mają ugruntowane sympatie, miejsca raczej dla partii niszowych nie ma. A taką jest NP.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nowa Prawica wystawi swoich kandydatów tylko w 21 okręgach wyborczych, ponieważ PKW odmówiła rejestracji list w pozostałych okręgach, w tym także w Warszawie. Tym samym Janusz Korwin-Mikke, który miał kandydować z tego okręgu, nie wystartuje w wyborach

PKW odrzuciła wniosek o wydanie zaświadczenia potrzebnego do rejestracji list kandydatów Nowej Prawicy w pozostałych okręgach.

- To jest dla mnie szokujące. To jest dla nas bardzo duży cios. Jeśli decyzja PKW utrzyma się, to nie wystartuję w wyborach, bo miałem kandydować z 19. okręgu wyborczego - z Warszawy - powiedział Korwin-Mikke.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.09.2011 o godz. 13:17.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.